TURISTI, OBRATITE PAŽNJU NA NOVA UPOZORENJA! Na Jadranu upaljen CRVENI METEOALARM - očekuju se jaki udari bure

Autor:

Svet

05.09.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na automatskoj stanici Prizna kod Senja jutros su izmereni udari bure od preko 140 km/h.

TURISTI, OBRATITE PAŽNJU NA NOVA UPOZORENJA! Na Jadranu upaljen CRVENI METEOALARM - očekuju se jaki udari bure

Foto: Shutterstock

Vremenska situacija u Hrvatskoj, posebno duž obale Jadranskog mora, čini se da je izazovna danas s jakim vetrovima, posebno bura

DHMZ (Državni hidrometeorološki zavod) je izdao crveno i narandžasto upozorenje na vetar za ceo Jadran u Hrvatskoj. Prognostičari su najavili mogućnost jake i vrlo jake, a mestimično olujne bure.

Na automatskoj stanici Prizna kod Senja su jutros izmereni udari bure od preko 140 km/h. Bura je karakterističan snažan vetrovni fenomen duž Jadranskog primorja.

Pretežno sunčano i razmerno vetrovito, naročito duž obale. Tokom dana može biti umerenog do povećanog naoblačenja na nekim mestima.

Na kopnu se očekuje umeren severoistočni vetar.

Duvaće jaka bura, mestimično s olujnim udarima, a podno Velebita i orkanskim. U drugom delu dana se očekuje postupno slabljenje bure.

Najviša dnevna temperatura na kopnu će se kretati između 21 i 26 °C, dok će na moru biti između 26 i 31 °C.

Na snazi meteo-alarm

Za danas je izdato crveno i narandžasto upozorenje na vetar za celi Jadran, moguća je jaka i vrlo jaka, mestimično olujna bura, naveli su prognostičari DHMZ-a, prenosi 24sata.hr.

Zbog jakog vetra, moguća su ograničenja za pojedine grupe vozila na putevima u podvelebitskom području. Takođe, pojačan saobraćaj se očekuje na nekim važnim putnim pravcima kao što su zagrebačka (A3) i riječka (A7) obilaznica, putevi kroz Istru i Jadranska magistrala. Vozači bi trebali biti oprezni zbog mogućih zastoja i usporenog saobraćaja.

Podsetimo, sa strašnim vremenom suočava se trenutno i Grčka. Region Magnezija i Sporadi suočava se s nepogodom nazvanom "Danijel". Loše vreme traje već nekoliko sati. U gradu Volos, saobraćaj na obilaznici je obustavljen, a vozila su zaglavljena na visini Pantesalikosa. Vatrogasne ekipe pokušavaju osloboditi vozače. Takođe, voda je prodrla u jednu prostoriju bolnice u Volosu.

 

Grčki mediji pišu da je tokom noći sevala munja više puta, dok je u ranim jutarnjim satima jak vetar zahvatio opštinu Agija i obale Larise, što je dovelo do nestanka struje u mnogim selima u okolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading