OD DANAS NA PRIMORJU! Zajedničke patrole sa službenicima policija iz 6 zemalja

Autor:

Svet

01.07.2023

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zna se i kada će stupiti na snagu.

OD DANAS NA PRIMORJU! Zajedničke patrole sa službenicima policija iz 6 zemalja

Foto: printscreen

Realizacija projekta „Sigurna turistička sezona“, koji se sprovodi u vidu razmene i angažovanja policijskih službenika u primorskim opštinama, a na osnovu potpisanih protokola sa ministarstvima unutrašnjih poslova Srbije, Hrvatske, Albanije, Severne Makedonije, Italije i Rumunije počinje danas, saopštio je MUP Crne Gore.

Zajedničke patrole će se sprovoditi u Baru, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom u periodu od 1. jula do 1. septembra. Policijski službenici iz navedenih država će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom jula i avgusta, gde će na primorju, u tri smene u trajanju po 20 dana, patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama.

Republika

Foto: Republika

 

Ovaj model saradnje - upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz navednih zemalja traje već 11 godina, a bio je uspešan u smislu regionalne policijske saradnje, jer su razmena informacija, iskustava i dobrih praksi doprineli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih dela, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading