ĐERE DOČEKAO CICIPASA! Grk RASTUŽIO celu Englesku! Marej nije imao snage za PREOKRET!

Autor:

Sport

07.07.2023

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Britanca Endija Mareja s 3:2 (7:6 (7:3), 6:7 (2:7), 4:6, 7:6 (7:3), 6:4).

ĐERE DOČEKAO CICIPASA! Grk RASTUŽIO celu Englesku! Marej nije imao snage za PREOKRET!

Foto: Ap photo

Sve ono što ljubitelji "belog sporta" mogu da požele, pružili su grčki i britanski teniser, ali je posle rovovske bitke Stefanos Cicipas rastužio domaću publiku i izbacio dvostrukog šampiona Vimbldona.

Čak tri taj-brejka odlučivala su ko će u narednu rundu, dva su pripala petom teniseru sveta, koji je u meču igranom dva dana ipak uspeo da stigne do velike pobede nad Marejom.

Poslednji peti set koji je danas odigran, pripao je Grku brejkom u trećem gemu. Trenutak nepažnje koštao je ljubimca englesih navijača da se nađe u osmini finala, iako je po prikazanoj igri to apsolutno zaslužio. Cicipas je sačuvao stečenu prednost i iskoristio treću meč loptu za plasman u narednu rundu takmičenja.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Ovaj duel trajao je dva dana, pošto je u četvrtak bio prekinut zbog mraka. U prvom setu nije bilo iznenađenja do taj brejka, kada je Cicipas dva puta oduzimao servis Britancu i poveo u ovom meču - 7:6 (7:3).

Foto: Ap photo

 

Dodatni period rešavao je i pobednika drugog seta, koji je ovog puta pripao Mareju, sa dva oduzeta servisa grčkom asu, stigao je do ubedljivih 7:2 u taj-brejku i krenulo se ispočetka.

Samo jedan brejk, načinjen na početku trećeg seta, bio je dovoljan Britancu da stigne do potpunog rezultatskog preokreta i vođstva u setovima od 2:1, pošto je ovaj deo igre rešio u svoju korist sa 6:4.

Koliko je meč bio neizvestan svedoči činjenica da su i u četvrtom setu rivali čvrsto držali servis, Endi je dva puta iznenadio Cicipasa i produžio nadu, međutim, u današnjem, odlučujućem setu nije imao snage za potpuni preokret.

Grk će za plasman u četvrtfinale igrati protiv srpskog tenisera Lasla Đerea, koji je izbacio Amerikanca Šeltona sa 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading