Britanci se baš "otvorili": Rekordan nagradni fond na Vimbldonu!

Autor:

Sport

09.06.2022

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procurilo pred početak trećeg Grend slema sezone.

Britanci se baš "otvorili": Rekordan nagradni fond na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori Vimbldona saopštili su da će ove godine biti rekordan nagradni fond za igrače i igračice u visini od čak 47 miliona evra.

Osvajaču muškog i ženskog singla pripašće nešto više od 2,3 miliona evropskih novčanica, a nagrade su uvećane za četvrtinu u poređenju sa 2021. godinom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Britanci se "otvorili", može li Nole do sedmog pehara na londonskoj travi

Takođe, ovoga puta će drugi dan vikenda prve nedelje na terenima "Ol Ingland klaba" biti "radan", dok će svi učesnici glavnog žreba imati zagarantovanih 50 hiljada funti.

Povećanje u nagradnom fondu samo demonstrira koliko su za naš turnir bitni igrači - rekao je glavni direktor Ol Ingland klaba Ian Hjuit.

Da podsetimo Vimbldon se ove godine neće igrati za bodove zbog kazne koju je ATP izrekao turniru za neigranje ruskih i beloruskih tenisera. 

Otvoreno prvenstvo Engleske počinje 27. juna i trajaće do 10. jula.

Podsetimo da je Novak Đoković, koji trenutno "puni baterije" u Crnoj Gori, odlučio da ne igra pripremne turnire na travi, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading