MORAO JE DA SE POVUČE: Šok ZBOG VAKCINE pred američku turneju!

Autor:

Sport

23.02.2022

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniser morao doneti tešku odluku

MORAO JE DA SE POVUČE: Šok ZBOG VAKCINE pred američku turneju!

Foto: Tanjug/AP

Gael Monfis i Novak Đoković

Francuski teniser, Gael Monfis objavio je da neće učestvovati na prestojećim turnirima, navodno zbog negativne zdravstvene reakcije na treću dozu vakcine protiv korona virusa. 

To znači da će tridesetpetogodišnji teniser propustiti da predstavlja Francusku na predstrojećem Dejvis Kupu koji treba da se održi sledeće nedelje, a svoj poslednji meč je odigrao pre tri nedelje gde je poražen od Šveđanina Mikaela Imera.

Francuz se povodom ovoga oglasio na Tviteru.

- Pozdrav svima, želeo sam da sa vama podelim vesti nakon mog nedavnog povlačenja sa turnira. Doživeo sam manji zdravstveni problem (verovatno nakon moje treće doze vakcine) - izjavio je Monfis.

 

 

Teniser je, takođe, dodao da se nada da će se oporaviti na vreme da uzme učešće na predstojećim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju sledećeg meseca.

Ako ne bude mogao da učestvuje ni na tim turnirima, to može imati velike posledice u polemici oko vakcina koja trenutno potresa sportski svet, a u čijem središtu se trenutno nalazi svetski broj jedan, Novak Đoković.

Monfis, koji je trenutno 25. na ATP listi, nije jedini francuski teniser koji je morao povući zbog reakcije na vakcinu. Pre njega je isto morao učiniti i Džeremi Šadli, koji nije izašao na teren još od US Opena prošle godine.

Novak Đoković, koji će otvoriti svoju sezonu na turniru u Dubaiju, jedini je teniser u top 100 koji nije vakcinisan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading