ŠAMPIONA SVI ŽELE DA SKINU SA TRONA: Trener Crvene zvezde svestan šta ga očekuje u novoj sezoni!

Autor:

Sport

14.09.2022

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Crvene zvezde vlasnice duple krune, već mesec i po dana pripremaju se za velike izazove koji ih očekuju u domaćem takmičenju i najkvalitetnijem evropskom.

ŠAMPIONA SVI ŽELE DA SKINU SA TRONA: Trener Crvene zvezde svestan šta ga očekuje u novoj sezoni!

Foto: OK Crvena zvezda

Pod komandom trofejnog trenera crveno-belih Ratka Pavličevića za sada sve ide po planu. Ciljevi i ambicije se ne menjaju, a period adaptacije igračica na novog trenera i njegove zahteve uspešno je završen.

- Ovih mesec i po dana brzo su mi prošli u radu. Neke igračice sam poznavao odranije, neke sam sad upoznao, a za sve mogu da kažem da su vrlo vredne i radne, posećene svojim obavezama. Iskreno, zadovoljan sam, kako sve to teče. Nadam se da ćemo iz treninga u trening napredovati i da ćemo na kraju svi biti zadovolji – rekao je Ratko Pavličević, trener odbojkašica Crvene zvezde.

Kada je u pitanju Crvena zvezda rezultati iz minulog perioda uvek motivišu na više i bolje, ipak, u pripremnom period to nije pod brojem jedan.

- Uvek se priča o rezultatu. To je breme koje mi nosimo sa sobom, ali insistirati da rezultat kao rezultat stoji kao nešto primarno, ne bih voleo da to bude opterećenje, nego da se fokusiramo na naš deo posla i trening. Kroz trening i posvećenost dolaze i rezultati.

Odigrale su odbojkašice Crvene zvezde već jednu prijateljsku utakmicu, a danas u Staroj Pazovi predstoji im druga.

- Druga prijateljska utakmica je protiv Jedinstva, dok smo prvu odigrali sa Inđijom. U tim prvim mečevima u pripremnom periodu rezultat nije u prvom planu. Trudim se da devojke dobiju istu minutažu da osete teren, da vidimo kakav nam je stav na terenu. Što se tiče te prve utakmice sa Inđijom, mogu da kažem da je bila zadovoljavajuća. To je uvod u sve ono što predstoji, kako se budemo uigravali to će ići sve bolje.

U novoj sezoni nema sumnje rivali će želeti da skinu Crvenu zvezdu sa trona, ipak to ne opterećuje trenera Pavličevića i njegove igračice.

- Uvek je bilo da je Zvezda velika i večita motivacija za druge ekipe. Ipak, je ovo klub koji ima tradiciju, ne mislim tu samo na odbojku. Zvezda je taj brend, koji nosi integritet, ima dosta navijača. Neće to ništa značajnije promeniti, sve zavisi od nas kako to mi budemo “hendlovali”.

Praktikuju u Crvenoj zvezdi da polako u rad uvode i juniorke, kako bi osetile težinu rada u seniorskoj odbojci i polako se uklapale u sistem.

- Priključile su nam se dve mlade igračice. Iz naše škole to je Višnja Žigić i došla nam je mlada Simone, koja tek treba da napuni 17 godina. Ako budemo mogli da uvodimo ovako dve po dve mlade igračice to bi bilo dobro.

U narednom periodu odbojkašice Crvene zvezde imaće dosta obaveza kada su u pitanju utakmice.

- U subotu u Kovilovu igramo protiv Kenija koja se kod nas priprema za Svetsko prvenstvo. I ta utakmica će nam dobro poslužiti. Zatim ćemo 23. i 24. septembra učestvovati na turniru u Užicu, tamo smo bili pozivani i prošle godine. Za kraj meseca, odnosno 30. septembar i 1. oktobar imamo tradicionalni turnir “Dragan Šakota – Šale” u Beogradu.

Crvena zvezda će 19. oktobra u prvom meču u kvalifikacijama za Ligu šampiona dočekati ekipu iz Finske Polki Kusam. Na putu do plasmana u elitno takmičenje, šampionke Srbije će morati da prođu dva kola, a iz kvalifikacija samo dva pobednika idu u Ligu šampiona.

- Nemamo mnogo informacija o protivniku, pokušaćemo da dođemo do materijala, te ekipe se uglavnom menjaju. To se desilo i kod nas. Mada, nije to baš kod nas toliko promenljivo. Ne znam da li su oni dosta toga promenili, ali svaka informacija nam je bitna. Za sada, fokus je na nama i našem radu – zaključio je Ratko Pavličević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading