Hrvati JEZIVO vređaju Crnogorku odbeglu iz Knina: Je li od Oluje stalno trčala do sad? Neka vrati traktor (FOTO)

Autor:

Sport

22.08.2022

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Vukotić osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u skoku u vis u Minhenu, a sada dobija pretnje iz komšiluka.

Hrvati JEZIVO vređaju Crnogorku odbeglu iz Knina: Je li od Oluje stalno trčala do sad? Neka vrati traktor (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Marija Vuković posle osvajanja srebrne medalje

Crnogorska atletičarka Marija Vuković osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u skoku u vis u Minhenu (bronza pripala Angelini Topić), a iza nje nalazi se teška životna priča.

Drugoplasirana u Nemačkoj proslavila je odličje u suzama, a nije sakrila emocije posle velikog uspeha pošto su joj roditelji iz Knina, a napustila je Krajinu sa samo dve godine posle zločinačke akcije Oluja.

- Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija Oluja, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operisala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog boljih sportskih uslova, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom - otkrila je njena sestra Jovana za košarka24.rs.

Hrvatski "Večernji list" objavio je Marijinu tešku priču, a u komentarima na društvenim mrežama bolesni umovi ustaša, i žene i muškarci sramno su vređali Vukovićevu.

- Bežala kao beba (emotikoni smajlija koji plače od smeha). Neka zato je danas uspešna sportiskinja. Rano počela da trenira (ponovo emotikoni).

Republika

Foto: Printscreen/Večernji list

Neki od sramnih komentara

"Je li od Oluje stalno trčala do sad?", "Sad je valjda zaradila i neku lovu pa bi mogla vratiti IMT sa kojim je "pobegla" u otadžbinu", "Da nisu ništa skrvili, ne bi ni bežali".

Republika

Foto: Printscreen/Večernji list

Neki od sramnih komentara

Podsetimo, Oluja predstavlja najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, a iz svojih domova proterano je najmanje 250.000 Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading