NASTAVLJAJU SE AKTIVNOSTI SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Davor Štefanek održao fantastičnu tribinu! (FOTO)

Autor:

Sport

26.11.2021

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez Srbije nastavlja svoje aktivnosti posvećene edukaciji sportskih radnika. Predsednik Sportakog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i pravni savetnik i autor Zakona o sportu prof. Nenad Đurđević održali su predavanje teritorijalnim sportskim savezima i klubovima iz Sjenice, Prijepolje i domaćina ovog skupa Nove Varoši. Ova panel diskusija ima za cilj da se klubovima još jednom naglase važnost poštovanja Zakona o sportu.

NASTAVLJAJU SE AKTIVNOSTI SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Davor Štefanek održao fantastičnu tribinu! (FOTO)

Foto: SSS

Uvek aktuelna pitanja bila su vezana za finansiranje sporta u lokalnim samoupravama, ali i iskustva iz petogodišnje primene Zakona o sportu.

- Zakon o sportu se mora poštovati. Od 2016. godine od donošenja samog Zakona, do danas želimo da svima stavimo do znanja da ćemo biti tu da odgovaramo na pitanja i vršimo edukaciju svih aktera sporta. Na ovoj panel diskusiji okupili smo rukovodstva klubova kao i teritorijalnih saveza tri opštine i raduje me odziv. Na ovaj način imamo mogućnost da direktno komuniciramo, čujemo različita iskustva i upoznamo moguće probleme u praksi. Na svim rukovodstvima sportskih udruženja je da savesno posluju, posvete se sportu, maksimalno se pridržavaju Zakona i budu zainteresovani da aktivno učestvuju u dijalozima ovog tipa. Samo aktivnim učešćem svi zajedno možemo da doprinesemo razvoju sporta - istakao je Štefanek.

Republika

Foto: SSS

Sportski savez Srbije

Boravak u ovom delu Srbije rukovodstvo Sportskog saveza Srbije je iskoristilo i da uruči sportsku opremu kao nagradu pobedniku Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, Batkovićima iz Priboja. Štefanek je uručio pakete jednom od najmlađih takmičara pobedničke ekipe.

Foto: SSS

Sportski savez Srbije

Kako je ekipa Batkovića pobedila u 2020.godini, već je osvojila rukometni teren, tako da za ovogodišnju pobedu dobijaju sportsku opremu za takmičare i klubove sa teritorije opštine Priboj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading