SAVIĆ PRIČAO O DOBIJANJU A LICENCE, PA ŠOKIRAO GROBARE! Zbog OVOG podatka VOLEĆE Žoca još VIŠE!

Autor:

Sport

02.02.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni menadžer crno-belih izneo zanimljive detalje.

SAVIĆ PRIČAO O DOBIJANJU A LICENCE, PA ŠOKIRAO GROBARE! Zbog OVOG podatka VOLEĆE Žoca još VIŠE!

Foto: Starsport

Zoran Savić

Tokom velikog intervjua za Basket News, generalni menadžer Partizana Zoran Savić govorio je o mnogim aktuealnim temama.

Ono što zanima grobare, jedna od najvažnijih bila je dobijanje A licence Evrolige:

- Ispunjavamo sve uslove za A lincencu. Imamo navijače. Naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego kada sam ja stigao u klub marta 2021. Godine. Neverovatnu smo razliku napravili, dolazak Željka Obradovića je bio ključan. I najvažnija stvar: nismo toliko zavisni od države. Trudimo se da svake sezone smanjimo njihovu pomoć i sami zaradimo više novca - rekao je Savić.

Republika

Foto: Starsport

 

Osvrnuo se potom na podatak da je trener crno-belih iz svog džepa platio 30.000 evra Partizanu za ulaznice, koje je uzimao mečeve ekipe koju vodi u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi. Nije želeo "protekcije", prilikom deljenja prijateljima, rodbini i ostalima, što potvrđuju i reči Savića: 

- Nikome ne dajemo besplatne karte. Ulaznice plaćaju svi, pa i NBA skauti. Željko Obradović troši 30.000 evra za karte. Kupio sam 20 sezonskih karata. Svi plaćaju - nastavio je Zoran Savić.

Osvrnuo se potom na detaljno objašnjenje:

- Imamo zahteve za utakmice 19. i 21. marta (prim. aut. Partizan tada igra protiv Baskonije i Reala) od 300 ljudi van teritorije Srbije. Neverovatno! Imamo 16.124 sezonskih karata, a da smo imali priliku da prodamo 25.000 ili 30.000 karata - to bi i uradili.. To je nešto zaista teško za objasniti.

Foto: Starsport

 

Prihodi od ulaznica su velika stavka u budžetu.

- Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, otkrio je pre sezone da je prodato 16.124 sezonskih ulaznica, što je premašilo očekivanja budžeta, koji su prvobitno procenjeni na oko 5,8 miliona evra po osnovu prodaje karata.

Za kraj je izneo jo zanimljivih detalja:

- Povećali smo cene ulaznica. Na granici smo za ovaj region. Cene sezonskih ulaznica su možda skuplje od Barselone, Reala ili Armanija... Međutim, naši navijači znaju da je novac koji dolazi od ulaznica jedini način da budemo ravnopravni sa ovim timovima koje sam pomenuo - istakao je Zoran Savić za Basket News.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading