OMAŽ DEJANU MILOJEVIĆU: Prozvana AKCIJA "Dejan", postignuti poeni, SUZE U OČIMA!

Autor:

Sport

18.01.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokaz koliko je Milojević bio veliki...

OMAŽ DEJANU MILOJEVIĆU: Prozvana AKCIJA "Dejan", postignuti poeni, SUZE U OČIMA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu/VLADIMIR SPORCI

Toronto Reptorsi našeg trenera Darka Rajakovića pobedili su Majami Hit rezultatom 121:97, a ova, kao i sve ostalo utakmice NBA lige ostale su u senci tragične smrti Dejana Milojevića u 47. godini.

Dejan je bio pomoćni trener u Golden Stejt Voriorsa, a NBA liga odala mu je priznanje minutom ćutanja pre početka svih utakmica.

Darko Rajaković i Dejan Milojević bili su kolege i veliki prijatelji, a srpski trener je u čast svog pokojnog druga prvu akciju na meču prozvao u čast Dekija.

Košarkaši Toronta postigli su koš, a rajaković je na konferenciji za medije sa suzama u očima govorio o ovome i koliki je uticaj imao Dejan Milojević.

-Prva akcija na utakmici je bila akcija koju sam naučio od mog prijatelja Dekija. To je ono što je doneo u NBA i Golden Stejt. Ukrao sam tu akciju od njega, time smo otvorili utakmicu i uspeli smo da postignemo poene.  Tako da sam ovu timsku pobedu posvetio našem timu i Dekiju - rekao je kroz suze Darko Rajaković. 

 

 

Podsetimo Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion. Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion. Dejan je iza sebe ostavio suprugu Natašu, sina Nikolu i ćerku Mašu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading