TRENER VIRTUSA ISHVALIO ŽELJKA OBRADOVIĆA! Banki: Gledao sam ga kao UZORA!

Autor:

Sport

28.12.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana od 18 časova i 30 minuta dočekuju Virtus u meču 17. kola Evrolige.

TRENER VIRTUSA ISHVALIO ŽELJKA OBRADOVIĆA! Banki: Gledao sam ga kao UZORA!

Foto: www.profimedia.rs

Tim povodom šef stručnog štaba ekipe iz Bolonje Luka Banki govorio je za "Sport klub" o mogućnostima njegovih izabranika u predstojećem okršaju protiv Partizana.

Prisetio se iskusni stručnjak i svojih početaka u trenerskim vodama:

- Doneo sam moj stil, moju viziju kako se radi sa osobljem. Imamo dobar sastav, takmičarski… Sa moje strane sam probao donesem normalnost u okruženje koje je mnogo podnelo stresa tokom leta i na početku sezone. Moja misija je bila da stavim sve u stanje da nastupaju i da ih fokusriam na košarku. Da ne troše energiju na neke konflikte koji mogu da povrede tim. Samo sam normalizovao aktivnost kluba i tima. To je to - rekao je Banki.

Foto: www.profimedia.rs

Luka Banki

Posebno je naglasio da mu je Željko Obradović trenerski uzor, kao i da je gledao veliki broj mečeva najtrofejnijeg evropskog stručnjaka, koji sada predvodi crno-bele.

- Verovatno je jedan od najuticajnijih trenera u košarci. Evropska košarka mora da bude posvećena ljudima poput Obradovića jer sve čini boljima. On uvek stavlja lestvicu na viši nivo i na sledeći korak. U četvrtak će lestvica biti veoma visoka i atmosfera će biti posebna. Svaki put kada možete da se sretnete sa njegovim timovima to je prilika da rastete i napredujete. To je košarkaška klinika. 40 minuta trenirati protiv njega je stvar kontrolisanja utakmice i svakog poseda - kaže Banki i nastavlja:

- To je trener koji trenira tim u svakom posedu. On ima tu prirodnu mogućnost da predvidi svaku slabost protivnika i da naglasi i da izdigne kvalitet svog tima. On je meni inspiracija. Čak i kada nisam igrao Evroligu, gledao sam ga kao uzora. Neko na koga se ugledam - istakao je Luka Banki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading