DONČIĆ SE OGLASIO POSLE PORAZA: Evo šta je Luka rekao o SUĐENJU protiv Kanađana!

Autor:

Sport

06.09.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu Slovenci uspeli da obezbede plasman dalje.

DONČIĆ SE OGLASIO POSLE PORAZA: Evo šta je Luka rekao o SUĐENJU protiv Kanađana!

Foto: FIBA

Luka Dončić

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je selekciju Slovenije sa 100:89, u poslednjem četvrtfinalnom meču na ovogodišnjem Mundobasketu.

Osim što su porazili Slovence, i tako izborili meč sa reprezentacijom Srbije u polufinalu, košarkaši Kanade su ovom pobedom poslali "orlove" na Olimpijske igre, koje se igraju u Parizu 2024. godine.

Duel je obeležilo i isključenje Luke Dončića, koji je bio iznerviran sudijskim odlukama, a sredinom poslednje deonice je zaradio i drugu tehničku grešku.

Sada se oglasio i Dončić, prvi put posle završetka meča.

- Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svetu, bilo je teško čuvati ga. Ponosan sam na tim, dali smo sve od sebe, idemo u hotel uzdignutih glava - rekao je Dončić posle meča.

Dodao je da nervoza potiče jer za reprezentaciju uvek igra sa puno emocija.

- Svi znaju odakle tolika nervoza, za reprezentaciju uvek igram sa mnogo emocija, ali sad nisam uspeo da se kontrolišem.  Bili smo blizu medalje... Moram da budem bolji za tim, uvek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji.

Luka se raspravljao i sa ljudima iz FIBA lože, pokazivao je da su sudije dobile novac da bi ovako delile pravdu, ali posle meča nije govorio na tu temu.

- Neću ništa da kažem o tome.

Što se samog suđenja tiče, ističe da je postojao veliki broj grešaka.

- Sudiji sam rekao da neke odluke nisu fer, igrali su toliko jako na meni, znam da se mnogo žalim, ali nije fer kako su sudili. Dilan Bruks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja ga poštujem kako igra.

Za kraj, pričao je i o podršci Filipinaca.

- Mnogo cenim što imam toliko navijača ovde. Sutra opet igramo, nadam se da ćemo pobediti, sjajni su i hvala im.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading