NISMO FAVORITI ZA ZLATO, ALI MOŽEMO BEZ JOKIĆA - Milutinov otkrio adute Srbije na SP

Autor:

Sport

09.08.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena, glavnog igrača. Ja sam i ranije bio startni centar, daću sve od sebe da popunim prazninu nastalu ne igranjem Jokića, rekao je reprezentativac Srbije.

NISMO FAVORITI ZA ZLATO, ALI MOŽEMO BEZ JOKIĆA - Milutinov otkrio adute Srbije na SP

Foto: Starsport

Nikola Milutinov

"Orlovi" Svetislava Pešića silovito su poleteli ka Svetskom prvenstvu, ali su se brzo spustili na zemlju. Košarkaši Srbije pobedili su domaćina Grčku na Akropolis kupu sa 71:64 i pokazali da su na pravom putu za Mundobasket koji će se od 25. avgusta do 10. septembra odigrati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Međutim, iskusni centar Nikola Milutinov se ne zavarava i svestan je da to mora mnogo bolje kako bi bili pravi, za početak u grupnoj fazi protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana. Interesantno, on ne smatra da su među favoritima za medalje, pa samim tim ni za zlato, ali nije mogao da istakne ko jeste.

Foto: Starsport

Oduvao Grke - Nikola Milutinov

- Mnogo je timova, ne mogu da odaberem samo jedan, ali sigurno da mi nismo među favoritima - poručio je odmah Milutinov.

On je konstatovao da su mnogi očekivali da će biti znatno lošiji jer ne igra Nikola Jokić, ali je istakao druge lidere "orlova".

- Imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena, glavnog igrača. Makar je on tu. Ja sam i ranije igrao kao centar u startnoj petorci, tako da imam iskustva. Navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe da ovaj posao odradim najbolje što mogu. Naravno, bio bih srećniji da je Jokić tu, ali tako je kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, iako je skoro nemoguće - dodao je Milutinov.

Foto: Starsport

Pravi kapiten - Bogdan Bogdanović

Iako je praktično ostavio tim na cedilu, novi centar Olimpijakosa je poručio da iza razumevanja za asa Denvera.

Oduševljen sam što je Jokić dva puta bio MVP NBA lige, a prošle sezone je sa Denverom osvojio i šampionsku titulu. Ponosan sam na njega, znam koliko je napornog rada uložio u prethodnim godinama. Znam koliko je bio fokusiran i posvećen da postigne sve to i zbog toga sam zaista srećan - zaključio je Milutinov.

Foto: Tanjug/AP

Nije nezamenjiv - Nikola Jokić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading