FIBA NAJAVLJUJE ISTRAGU: Zašto meč u Nišu nije bio prekinut?!

Autor:

Sport

24.07.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superćeliska oluja zadala velike probleme organizatorima iz KSS

FIBA NAJAVLJUJE ISTRAGU: Zašto meč u Nišu nije bio prekinut?!

Foto: FIBA

Srbija je dobila domaćinstvo Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, a mnogi su ostali u čudu videvši da se mečevi igraju u školskim salama u Nišu. Naročito nakon superćelijske oluje koja je zahvatila našu zemlju. 

Naime, Osnovna škola "Mika Antić" bila domaćin utakmice između Poljske i Turske kada se dogodio slučaj koji je sve zabrinuo. 

Usled obilnog nevremena krov na objektu je polako popuštao i došlo je do prokišnjavanja. Ali, to nije bila jedna nevolja. Klimatizacija prostora bila je loša i košarkaši su imali velike probleme s povredama. 

Mladi igrači iskazali su revolt zbog takvih uslova! Oni, naime, nisu želeli da se izlažu riziku, pa dok je vreme na semaforu teklo oni su se samo međusobno dodavali, bez ambicije da postignu koš.

Republika

Foto: KSS

Nikola Topić u dresu U18 reprezentacije Srbije

 

U najvećoj niškoj dvorani "Čair" bila je nešto bolja situacija. Međutim i tamo je došlo do blagog prokišnjavanja, ali je problem relativno brzo rešen sa - peškirima.

Čitava situacija zainteresovala je brojne medije, kako u Srbiji, tako i inostranstvu. Ispostavilo se da ugledni američki ESPN pomno prati dešavanja u drugom po veličini srpskom gradu, pa su od FIBA zatražili komentar:

- Utakmica Poljske i Turske je trebalo da se prekine. Istražićemo zašto se to nije desilo - rekli su čelni Svetske kuće košarke, što dovodi do zaključka da nisu zadovoljni organizacijom ovog događaja od strane KSS, koji je, ruku na srce, brojne prethodne košarkaške manifestacije upriličio na savršen način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading