PARTIZAN PREGAŽEN U PAKLU PIONIRA: Sjajno drugo poluvreme Zvezde Meridianbet - igraće se četvrta utakmica finalne serije na Jadranu!

Autor:

Sport

18.06.2023

19:25 >> 00:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli smanjili zaostatak na 2:1 u finalu AdmiralBet ABA lige.

PARTIZAN PREGAŽEN U PAKLU PIONIRA: Sjajno drugo poluvreme Zvezde Meridianbet - igraće se četvrta utakmica finalne serije na Jadranu!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nadigrali su Partizan u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatom 91:78 u trećem meču finalne serije AdmiralBet ABA lige.

Na taj način, crveno-beli su smanjili zaostatak na 2:1 i izborili odigravanje utakmice broj četiri, koja je zakazana za utorak.

 

 

Pobednički sastav predvodio je Nedović sa 19 poena, a Mitrović i Petrušev su dodali po 16.

Kod gostiju prednjačio je Egzum sa 16 koševa, a Madar je ubacio 15, što se ispostavilo kao nedovoljno za "brejk" u Pioniru.

"Parni valjak" je imao tri poena prednosti na poluvremenu, ali je pao u drugom. Zvezda Meridianbet je sa tri koša viška ušla u poslednji kvartal (62:59), ali ga je odigrala na maestralan način.

Odluka je pala na tri minuta pre kraja, kada je branilac titule stekao dvocifrenu prednost, nakon koje nije više bilo povratka za goste. Panter je pogodio trojku za 77:71, uzvratio je Nedović sa linije penala i od tada je na parketu postojao samo jedan tim.

Početak duela kasnio je 25 minuta zbog incidenata tokom zagrevanja, a meč je konačno počeo nešto pre 21 čas.

Tok večitog derbija mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda Meridianbet - Partizan 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19)

Kraj utakmice - prva pobeda crveno-belih u ovogodišnjem finalu!

 

 

40. minut - Ubedljiva pobeda Zvezde Meridianbet sa 13 koševa razlike - 91:78.

39. minut - Madar je smanjio na 83:74, ali kasno je za crno-bele, većje jasno da će se igrati četvrti meč, samo se čeka konačan rezultat.

37. minut - Panter je bio precizan sa osam metara za nadu Partizana (77:71), a Nedovića je faulirao Trifunović pri šutu za tri - 80:71. Potom je promašio i Smailagić, klub sa Malog Kalemegdana je pred pobedom!

35. minut - Domaćin je imao dvocifrenu prednost zahvaljujući seriji Nedovića od sedam koševa, Ledej je bio precizan sa linije penala (75:67), ali je potom promašio sa poludistance.

Crno-beli su faulirali Martina koji je demonstrirao "mirnu ruku" - 77:67.

33. minut - Lazićeva druga trojka "zapalila" je delije, ali ih je utišao Madar na isteku napada (68:65). Nedović je kompletirao "2+1", crveno-beli čuvaju plus šest...

31. minut - Pogodak Vildoze sa distance (65:59), a onda je fauliran Lesor. Francuz je pogodio jedno od dva slobodna bacanja - 65:60 je na semaforu.

Zvezda Meridianbet ima tri poena prednosti pred deset minuta odluke!

 

 

30. minut - Serijom od šest vezanih poena Egzum je održao "parni valjak" u životu u završnici treće deonice - 62:59.

29. minut - Sve bolja igra izabranika trenera Duška Ivanovića. Crno-beli su imali tri poena minusa u momentu kada je Smailagić faulirao Petruševa zaradivši četvrtu ličnu. Na poene domaćina nije odgovorio Ledej, a Martin je Zvezdi Meridianbet doneo najvećih sedam poena prednosti - 60:53.

27. minut - Nastavljaju se Kampacovi problemi sa linije penala (jedno od dva), Ledej i Madar su bili precizni za crno-bele - 52:52.

Republika

Foto: Starsport

Duel dve "devetke" - Mitrović i Smailagić

25. minut - Egal u Pioniru, Madarova trojka donela je poravnanje crno-belima (47:47).

23. minut - Domaći sastav je bolje otvorio treći kvartal. Mitrović je popravio Vildozin promašaj, Lazić je dao trojku, a seriju Zvezde Meridianbet prekinuo je Naneli - 43:44.

21. minut - Partizan je izgubio loptu početkom drugog poluvremena, Mitrović je izborio napad za Zvezdu Meridianbet, ali bez realizacije.

Partizan je na veliki odmor otišao sa tri poena više - 38:41!

 

 

20. minut - Trojka Nanelija uz prekršaj na isteku prvog poluvremena, Partizanov Amerikanac je promašio dodatno slobodno bacanje.

 

 

19. minut - Anđušić je vezao šest poena i drži Partizan na minimalnom zaostatku (35:34).

Petrušev je pogodio penale, ali su Lesor i Papapetru preokrenuli rezultat - 37:38.

17. minut - Crno-beli se žestoko muče u ofanzivi, Petrušev je uhvatio ofanzivni skok i pretvorio ga u nove poene za plus pet - 33:28.

15. minut - Trojka Ledeja (26:28), pa koš Vildoze za izjednačenje, a zatim je krilni centar gostiju načinio svoj drugi faul. Raspoloženi "gaučos" je bio polovičan sa penala - 29:28.

13. minut - Smailagić je zaradio tri faula, Vildoza je pogodio sa distance zaustavivši seriju gostiju - 22:25.

Crveno-beli su, preko Vildoze i Mitrovića, preokrenuli rezultat, Žoc je reagovao minutom odmora na 26:25.

11. minut - Australijanac opet pogađa (23:19), "parni valjak" se odbranio, a potom je Egzum povisio na 25:19!

Kraj prve četvrtine, crno-beli imaju plus dva (21:19)!

 

 

10. minut - Ledej je gostima doneo 19:17, poravnao je Dobrić, a Egzum je dao nove poene za goste na isteku prve deonice.

9. minut - Rezultatska klackalica u dvorani "Aleksandar Nikolić". Nedović je još jednom pronašao put do koša Partizana, Zvezda Meridianbet opet vodi - 16:15.

7. minut - Preokret Partizana na krilima kapitena koji je opet bio precizan van linije 6,75 - 9:11.

Nakon toga, večiti derbi je prekinut, ali je ubrzo nastavljen. Posle par neuspešnih napada na obe strane Martin je pogodio pod faulom - 12:11!

 

 

5. minut - Madar je sa distance smanjio na 9:6, posle tajm-auta Željka Obradovića, potom je poentirao i Panter, vraća se "parni valjak".

3. minut - Bolji start crveno-belih, Mitrović je rešio dva napada, Ledej je promašio oba penala, branilac titule vodi rezultatom 4:0.

Smailagić je odgovorio trojkom (4:3), a onda je Nedović nanizao pet koševa za 9:3.

1. minut - Spor početak oba tima. Zvezda Meridianbet je izgubila loptu u prvom napadu, usledili su promašaji u šutu za tri Pantera i Lazića.

Konačno počinje večiti derbi!

20:47 - U toku je predstavljanje igrača oba tima.

20:30 - Igrači su ponovo na terenu, sledi zagrevanje, pa početak susreta.

20:15 - Početak meča će kasniti, od početka zagrevanja igrača "parnog valjka" neophodno je da prođe 25 minuta.

20:10 - Delije su isprozivale igrače Partizana, a oni su se vratili u svlačionicu...

19:40 - Tifozi crveno-belih pokušavaju da poremete prvotimce Partizana, prvenstveno Dantea Egzuma, skandiranjem "Jabusele, Jabusele".

 

 

19:20 - Evo kako su navijači Zvezde Meridianbet dočekali sudijsku trojku ispred hale.

 

 

19:15 - Delije su napravile veliku gužvu ispred Pionira, traži se karta više za večerašnji derbi.

Republika

Foto: Republika

Atmosfera ispred dvorane "Aleksandar Nikolić"

Zvezda Meridianbet igra za "opstanak u finalnoj seriji, posle dva  poraza od Partizana u Štark areni. Crno-beli su prvi meč rešili u svoju korist rezultatom 88:80, da bi u četvrtak veče slavili sa 87:78.

Izabranici trenera Duška Ivanovića žele da produže seriju, kako bi ostali u trci za odbranom "prstena" na Jadranu, a na utakmici broj dva nije im pomogao ni povratak Argentinca Luke Vildoze. Ipak, tada su pružili mnogo žešći otpor, prvo poluvreme su bili u potpunom egalu, ali su "poklekli" u drugih 20 minuta. Delije se nadaju drugačijem ishodu u dvorani "Aleksandar Nikolić", a pokušaće da pomognu svojim miljenicima da dva puta slave i vrate seriju pred grobare.

Uoči večerašnjeg derbija, kladionice favorizuju domaćina, a kvota na "parni valjak" premašila je 3. Sa druge strane, na Zvezdu Meridianbet je između 1,40 u 1,50, u zavisnosti od ponude.

Tok utakmice, čiji početak je zakazan za 20 sati i 30 minuta, možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading