NIJE PRVI PUT! Ove SVADBARSKE ATMOSFERE su se OBILE Partizanu i Zvezdi o GLAVU! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.05.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je u fenomenalnoj atmosferi dočekao Real Madrid, ali ni podrška 20.091 grobara nije bila dovoljna da se dođe do pobede.

NIJE PRVI PUT! Ove SVADBARSKE ATMOSFERE su se OBILE Partizanu i Zvezdi o GLAVU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Često su se "svadbarske" atmosfere na košarkaškim utakmicama vraćale kao bumerang navijačima. Bilo da je reč o Partizanu ili Crvenoj zvezdi, uprkos fantastičnim ambijentima "delije" i grobari su ponekad na kraju tugovali.

Poslednji primer za to je potonji duel crno-belih sa madridskim Realom, u kome je tim Željka Obradovića poražen trojkom Najdžela Vilijamsa-Gosa na 40 sekundi pre kraja utakmice.

Bivši igrač kluba iz Humske nije imao milosti prema svom nekadašnjem timu, što je uticalo da Partizan i madridski Real odmere snagu i šesti put ove evroligaške sezone.

Iako su grobari napravili spektakularnu atmosferu, koreografiju sa likom najuspešnijeg evropskog trenera, to im se obilo o glavu, pošto je na kraju najtrofejniji klub Evrolige odneo pobedu.

Pored Žocovog liga, bio je citat njegovih reči "idemo tamo gde treba da završimo", aludirajući na ono što je Obradović nedavno izjavio. Očito da su navijači crno-belih malo požurili sa ovakvim konstatacijama, što je na neki način otežalo posao njihovim ljubimcima.

Foto: Starsport

 

Još je u svežem sećanju Partizanovih navijača i rana od 20. aprila 2022. godine, ali su se crno-beli tada takmičili u Evrokupu.

Prošle sezone je Obradovićev tim bio najozbiljniji kandidat za osvajanje mlađeg Evroliginog takmičenja, kojim bi se domogao najelitnijeg košarkaškog ranga. Međutim, umesto sigurne pobede nad turskom Bursom, usledio je hladan tuš u Areni i pobeda čete Dušana Alimpijevića na produžetke (103:95, 84:84), koja je kasnije poražena u velikom finalu od Virtusa iz Bolonje, povratnika u Evroligu.

Ono što je zanimljivo da se i na tom duelu sve započelo spektakularnom intonacijom kultne pesme "Tango smrti", u izvođenju naše čuvene glumice Tanje Bošković, koja ju je proslavila u filmu "Balkan ekspres".

Foto: Starsport

 

Legendarna "Lili" iz jednog od najvećih ostvarenja jugoslovenske kinematografije je pred grobarima otpevala ovu numeru na poluvremenu utakmice. Sve je izgledalo savršeno, ali se završilo kobno po Partizan koji je ostao bez pehara i učešća u Evroligi.

Na listi kobnih poraza crno-belih, kojima je prethodila "svadbarska atmosfera" ali među igračima, našao se i onaj iz 2013. godine od Crvene zvezde, kada je na klupi sedeo Duško Vujošević.

Republika

Foto: Starsport

Duško Vujošević i Ostoja Mijailović

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Ovo je za njih bio veoma važan meč, kao i za nas. Ipak, mi smo se opustili, što nije dopustivo u ovakvim mečevima. Oni su pre svega očistili tim od nekih igrača, pre svega mislim na Brauna i Samardžiskog, što je dalo rezultata. Ova utakmica je za njih jako bitna, jer se bore za prva četiri mesta i ulaz u plej-of. Takođe, oni nisu odustali od borbe za titulu. Njih i dalje prati priča da možda neće otići direktno u Evroligu, ali, ne treba verovati predstavnicima Jadranske lige, jer su do sada više puta pokazali da se ne poklapaju njihova mišljenja i pravila. Izvinjavam se publici što nismo odgovorili na pravi način, jer je nedopustivo da se u susretima sa Zvezdom uđe bez maksimalne energije. Ta neka svadbarska atmosfera u timu prenela se na parket, što je bilo potpuno nepotrebno i neozbiljno. Moram da istaknem i mladog sudiju Nikolića, kojeg sada prvi put vidim, a on je, iako mlad i neiskusan uspeo da odsudi kvalitetno i ne uplaši se atmosfere. Nadam se da će svaka sledeća utakmica Zvezde i Partizana imati tu neku dozu neizvesnosti - rekao je tada Vujošević.

Slično je prolazio i klub sa Malog Kalemegdana. Zvezda je u januaru iste godine igrala protiv Galatasaraja, u drugom kolu Last 16 ovog takmičenja.

Crveno-beli su sa željom da pozovu navijače na tribine Pionira organizovali akciju pod nazivom "crveno obuci, nek sluti na radost", po numeri folkera Ljube Aličića.

Umesto radosti, aktuelni prvak regiona i Srbije je doživeo debakl i deklasiran je od turskog tima u svojoj dvorani sa 74:91, posle pobede nad nemačkim Ulmom.

Slični su primeri i protiv bundesligaša, ali i Meša iz Verone u finalu Kupa Radivoja Koraća, u sezoni 1997/98 koji su Italijani dobili i domogli se evropske titule.

Crveno-beli su slavili u Veroni sa 74:68, međutim, pred "delijama" su poraženi rezultatom 64:73 i ostali bez pehara u takmičenju, čije ime danas nosi Kup Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading