PARTIZAN NE MOŽE DA IZGUBI TRI MEČA OD REALA: Svetislav Pešić RAZGALIO grobare pred odlučujuće duele!

Autor:

Sport

24.04.2023

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije veruje u izabranike Željka Obradovića.

PARTIZAN NE MOŽE DA IZGUBI TRI MEČA OD REALA: Svetislav Pešić RAZGALIO grobare pred odlučujuće duele!

Foto: FIBA

Svetislav Pešić na utakmici sa Grčkom

Košarkaši Partizana su izborili plasman u Top 8 fazu Evrolige, gde ih očekuje četvrtfinalna serija sa Realom iz Madrida, aktuelnim vicešampionom Evrope.

Pred duel dva velikana oglasio se i Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, koji ističe da crno-beli imaju velike šanse protiv Madriđana.

- Real je uvek favorit, ne samo u predstojećem duelu, zahvaljujući bogatoj prošlosti, ali, onda dolazimo do sledećeg – već tri godine više nije što je nekad bio. Iz mnogo razloga, od raznih promena, povreda, nisu mogli da organizuju potencijal velikog broja igrača na koje računaju, pa da sve pretoče u rezultat koji se očekuje od takvog kluba. Ništa se nije promenilo ni u tekućoj sezoni, pa Partizan ako i nema veće šanse od njih, biće bar ravnopravan u seriji - rekao je Pešić za "Sportklub".

Foto: Starsport

Svetislav Pešić, selektor Srbije

Ističe da su Realovi igrači u godinama, što može da predstavlja dodatnu šansu za Partizan.

- Madridski tim je star, mnogi prvotimci nisu fizički spremni ili su povređeni, pa su zato igrali 'gore-dole'. Da su u top formi, imali bi veće šanse protiv crno-belih, koji su baš kako bi trebalo da se 'izgleda' uoči ovakvih utakmica. Za razliku od Reala, Partizan je svež, razigran, a što je najvažnije, pa tamo se zna, što bi mi rekli, ko kosi, a ko vodu nosi. Možda nemaju prednost u odnosu na čuvenog rivala, ali mogu da budu egal u sledećim okršajima.

Za kraj, selektor "orlova" je izjavio da teško da Real može da pobedi Partizan tri puta.


- U tom dvoboju, iz ove perspektive, teško da Real Madrid može da dobije tri utakmice, kao što je teško da Partizan izgubi isto toliko mečeva. Kod ovog četvrtfinalnog para, ni ta prednost domaćeg terena, na strani španskog kluba, neće biti odlučujuća. Jer, pravi domaći parket imaju crno-beli u krcatoj Areni. A jedan meč moraju da dobiju i na strani, u Madridu, pošto su takva pravila igre - zaključio je Pešić.

Podsetimo, prvi meč serije se igra u utorak, drugi je na program u četvrtak, a zatim se serija seli u Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading