ZVEZDAŠI, OBRATITE PAŽNJU! Crveno-beli spremili POSEBNO IZNENAĐENJE za Ligu šampiona! FSS potvrdio SJAJNE VESTI!

Autor:

Sport

14.05.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde odavno su odbranili titulu i potvrdili učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, a učešće u najelitnijem takmičenju dočekaće sa najmodernijim terenom.

ZVEZDAŠI, OBRATITE PAŽNJU! Crveno-beli spremili POSEBNO IZNENAĐENJE za Ligu šampiona! FSS potvrdio SJAJNE VESTI!

Foto: Starsport

Crvena zvezda odavno kuje planove za učešće u Ligi šampiona. Neosporno je da će rekonstrukcija igračkog kadra morati da se obavi, ali i terena stadiona "Rajko Mitić" koji je trenutno u jako lošem stanju.

Naime, na nekoliko mesta nekadašnje Marakane trave gotovo da i nema, sve je više uočiljivih rupa i teško da bi crveno-beli dozvolili da sa ovakvim uslovima izađu na evropsku scenu.

UEFA u saradji sa Fudbalskim savezom Srbije postaviće na "Marakani" novi teren, kako piše "Informer", sa hibridnom travom, koja je najbolja od svih koje trenutno postoje.

Radi se o podlozi koja se prvi put pojavila na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Od tada su mnogi klubovi počeli da je koriste, najviše klubovi iz Premijer lige. Većina njih ima hibrid, pa im trava deluje lepše i zelenije od prirodne. Takođe, trava je čvršća i podnosi veći teret od standarde. Zbog toga dugo deluje novo i ne primećuju se na njoj promene usled odigravanja utakmica. 

Na ovdašnjim prostorima, takvim terenom može da se podiči samo superligaš iz Bačke Topole, odnosno, "TSC Arena", a postavljen je i na stadionima u Leskovcu i Loznici, čije se otvaranje očekuje uskoro.

Republika

Foto: Starsport

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović naglašava da je bitno da Zvezda dobije teren, jer najviše doprinosi promociji fudbala od svih klubova iz Mozzart Superlige.

- U narednom periodu teren na "Marakani" će biti promenjen i reč je o investiciji vrednoj više od pola miliona evra. Zvezda će imati najbolju travu, popularni hibrid. To je prirodni busen u koji se pletu veštačke vlasi. Za njega postoji i poseban način održavanja, pa će crveno/beli dobiti i nadzor, stručnu podršku, posebnu kosačicu i sve što bude neophodno kako bi se teren održavao u dobrom stanju. Mišljenja sam da bi Zvezda trebalo da dobije sve što možemo da joj omogućimo, jer će predstavljati naš fudbal u Ligi šampiona - rekao je Branislav Nedimović za "Informer".

U Ljutice Bogdana planiraju da izgrade novi stadion, iako još uvek nije precizirano hoće li taj objekat biti pored postojećeg ili na mestu gde se trenutno nalazi.

Najveća briga vrhuške Zvezde je sada umivanje Marakane, koja će na jesen ugostiti evropske velikane poput Barselone, Mančester sitija, Arsenala, madridskog Reala...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading