DERBI DELA MOLE ZA DESETKU: Kostić i Ilić asistirali, Brazilci pogađali! Skandal Jurića i Radonjića (VIDEO)

Autor:

Sport

28.02.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična utakmica na Alijanc stadionu.

DERBI DELA MOLE ZA DESETKU: Kostić i Ilić asistirali, Brazilci pogađali! Skandal Jurića i Radonjića (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa savladali su Torino u 24. kolu Serija A rezultatom 4:2 (2:2). Ipak, fantastični "Derbi dela Mole" ostaće u senci nesvakidašnje situacije u kojoj se našao srpski reprezentativac Nemanja Radonjić.

Naime, odlukom hrvatskog trenera Ivana Jurića, brzonogi ofanzivac na teren je kročio u 60. minutu, a isti je napustio 15 minuta kasnije. Pokušao je Srbin da uđe u raspravu sa šefom stručnog štaba svoje ekipe, ali je iskusni strateg samo prošao pored Nemanje (više o tome pročitajte OVDE).

 

Tačno je minut i 32 sekunde prošlo kada je posle kornera Torina šutirao defanzivac "bikova" Alesandro Bonđorno, ali je Ščesni odbranio njegov udarac. Na nesreću polsjkog golmana, lopta se nakon njegove intervencije odbila do Jana Karamoa koji je iz neposredne blizine upisao u strelce. Bio je to najbrži gol u istoriji torinskih derbija u Seriji A.

Juve je u 16. minutu stigao do izjednačenja preko Huana Kvardada. Kolumbijac je bio precizan posle proigravanja Filipa Kostića.

Mreže su mirovale sve do finiša prvog dela igre, a onda je usledio spektakl. Igrao se 43. minut kada je Ivan Ilić sjajno proigrao Antonija Sanabriju za 1:2. Međutim, "stara dama" se nije predavala. Izabranici Maksa Alegrija do pogotka su došli u prvom minutu sudijske nadokande. Anhel di Marija je izveo korner, Danilo je bio najbolji u skoku, učinilo se da je Vanja Milinković Savić odbranio, ali je gol tehnologija pokazala na centar.

Rezultatski egal bio je na snazi do 71. minuta. Do tada su u igru ušli prvi put ove sezone Pol Pogba kao i Federiko Kjeza. Tako da su navijači mogli konačno na jednom meču da vide sve svoje vedete, prvi put ove sezone. Upravo je Kjeza u tom 71. minutu asistirao Brazilcu Bremeru, koji je zatresao mrežu za preokret i vođstvo 3:2. Sjajnu partiju u ofanzivnom delu Bremer je krunisao u 81. minutu kada je proigrao Rabioa za konačnih 4:2.

Za Juventus je pored Kostića igrao i Dušan Vlahović koji je početkom drugog dela igre pogodio prečku. Za Torino su svih 90 minuta odigrali Ilić i Vanja Milinković-Savić.

Bjankoneri su novim trijumfom stigli do 35. boda i nalaze se na sedmom mestu. Torino je deseti sa 31.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading