PETRIĆ I MILOJEVIĆ DEBITUJU NA VEČITOM DERBIJU: Prethodni takav slučaj bio je pre 9 godina! Grobari ga se rado sećaju, a Delije imaju traume!

Autor:

Sport

30.08.2022

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Crvena zvezda sa novim trenerima čekaju najveću utakmicu srpskog fudbala.

PETRIĆ I MILOJEVIĆ DEBITUJU NA VEČITOM DERBIJU: Prethodni takav slučaj bio je pre 9 godina! Grobari ga se rado sećaju, a Delije imaju traume!

Foto: Starsport/Ilustracija

Miloš Milojević i Gordan Petrić

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde će u sredu od 20 časova u Humskoj odigrati 168. Večiti derbi, a sa klupe će ih predvoditi debitanti u najvećim utakmicama.

Na klupu crno-belih je 19 dana pre derbija seo Gordan Petrić, dok je Miloš Milojević samo pet dana uoči utakmice sa večitim rivalom postao strateg crveno-belih.

Prema tome, jasno je da u sredu možemo da očekujemo neočekivano na stadionu u Humskoj.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković i Rikardo Gomeš na prethodnom derbiju

Naravno, ovo nije prvi put u istoriji da Večiti derbi sa klupa oba tima vode debitanti, a prethodni takav slučaj bio je pre više od devet godina.

Igrao se u 18. maja 2013. godine, takođe u Humskoj, 144. Večiti derbi, a na klupama najtrofejnijih srpskih klubova su sedeli stručnjaci koji se do tada nisu sretali sa najvećim rivalom.

Šef struke Partizana je tada po prvi put protiv tima iz Ljutice Bogdana bio Vuk Rašović, a Crvenu zvezdu je sa klupe vodio Rikardo Sa Pinto.

Republika

Foto: Starsport/Ilustracija

Rikardo Sa Pinto pred 144. Večiti derbi

Ulog na toj utakmici bila je titula prvaka Srbije, pošto je "Parni valjak" imao dva boda više, a meč se igrao u okviru 28. od ukupno 30 kola Superlige.

Partizan je na kraju slavio na tom meču sa 1:0, golom Miloša Jojića u 90. minutu iz slobodnog udarca, pa je potom osvojio i šestu uzastopnu titulu prvaka države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading