VEČITI RIVALI POLOVIČNI U PROCENI PERSPEKTIVNIH FUDBALERA! Pojačanja sa PEDIGREOM nisu garant!

Autor: V.Z.

Sport

06.02.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Angažovanje mladih fudbalera s fudbalskim pedigreom za sportski sektor Crvene zvezde i Partizana nije neka oprobana mantra koja im je prethodnih godina garantovala rezultate i profit. Čast izuzecima, euforija i očekivanja zbog dolaska pitomaca iz renomiranih fudbalskih akademija uglavnom se okončavala neslavno, pa supertalentovani Nemanja Motika, pojačanje crveno-belih iz Bajerna, neće imati težak zadatak da nadmaši učinak svojih prethodnika na Marakani.

VEČITI RIVALI POLOVIČNI U PROCENI PERSPEKTIVNIH FUDBALERA! Pojačanja sa PEDIGREOM nisu garant!

Foto: Starsport

Miloš Jojić i Mirko Ivanić

Zapravo, Zvezda ne bi bila na gubitku čak i kada bi sutra prodala Srbina rođenog u Berlinu, budući da su bogati zapadnjaci poodavno upoznati s njegovim potencijalnom, koji se vrednuje i više od 1,5 miliona evra, koliko je uloženo u njegov transfer. To pak nije slučaj sa Akselom Bakajokom.

Polaznik Interove škole bez obeštećenja je stigao u Ljutice Bogdana prošle zime s epitetom velikog pojačanja na poziciji desnog spoljnjeg. Tržišna vrednost Francuza u tom trenutku bila je veća od Motikine, da bi sada, sa stažom od osam odigranih utakmica i podacima s Transfermarkta, vredeo tričavih 400.000 evra. Kada je u januaru 2016. potpisao pitomac čuvene Barselonine La Masije David Babunski, Topčidersko brdo je podrhtavalo. Zvučno pojačanje trebalo je da bude naslednik Marka Grujića, ali je i on razočarao. Doduše, Zvezdu njegov transfer nije koštao, odigrao je svega 13 mečeva za šest meseci i preselio se u Japan.

Partizan je, ruku na srce, imao više sreće i nešto bolju procenu, budući da su Umar Sadik i Takuma Asano ostavili dobar utisak u Humskoj. Nigerijac koji je stasavao u Romi pamtiće se po 23 gola na 52 utakmice za nepunu sezonu i po i finansijskoj injekciji koju je crno-belima doneo njegov prelazak u Almeriju za šest miliona evra. Japanac Asano, pridošlica iz Arsenala te 2019, plaćen je oko milion evra, ali je u zenitu forme i usred sezone (maj 2019) samoinicijativno odlučio da ode i ostavi klub bez planiranog novca od njegove prodaje. Zbog toga upravi i navijačima "parnog valjka" nije ostao u lepom sećanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading