SRPSKI AS ZABORAVIO KAKO SE DAJU GOLOVI: Mitrov kanal traje 141 dan!

Autor:

Sport

08.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač "orlova" poslednji put se u dresu Fulama upisao u strelce 19. septembra prošle godine u porazu od Lidsa (4:1).

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović nije postigao gol već 141 dan!

Od blata do zlata i ponovo u istom pravcu... Tako se može opisati sada već četvorogodišnja avantura Aleksandra Mitrovića (26) u Fulamu. Iskusni napadač se nalazi u golgeterskom kanalu jer nije dao gol za svoj klub 141 dan, preciznije od 19. septembra prošle godine!

Poslednji put kada smo videli reprezentativca Srbije da se raduje pogotku u dresu tima iz Londona bilo je u porazu protiv Lidsa (4:3) u drugom kolu engleskog šampionata, a tada se oba puta u strelce upisao s penala.

Ove sezone nekadašnji špic Partizana, Anderlehta i Njukasla ne liči na sebe, odigrao je 18 od moguća 23 meča, a samo na deset je bio starter. Poređenja radi, iako je u pitanju drugoligaški rang, Mitar je prošle sezone bio impresivan jer je sa 26 golova bio prva violina belo-crnih pri povratku u elitni rang.

RepublikaFoto: Starsport

Aleksandar Mitrović

Mitrovićevo posrtanje krenulo od promašenog penala protiv Škotske u baražu za plasman na EVRO

Kada se pogleda u prošlost, od oktobra kreće njegovo propadanje u rupu bez dna. Prvo je protiv Šefild junajteda (1:1) napravio, a potom i promašio, jedanaesterac. Zatim je usledio pakao protiv Škotske 12. novembra u susretu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo i deluje da su mu sve lađe potonule posle penal-ruleta na Marakani.

Tada je u petoj seriji promašio penal i postao tragičar "orlova", koji su ponovo ostali bez odlaska na kontinentalnu smotru. Potom ga je i trener Fulama Skot Parker preselio na klupu i tek nedavno počeo ponovo da mu daje šansu, a naš as mu je vratio asistencijom protiv VBA (2:2).

Dobio lakat u glavu od Sučeka!

Nismo videli mnogo šansi na utakmici Fulama i Vest Hema, ali je jedan detalj obeležio meč. Vezista "čekićara" Tomas Suček udario je laktom u glavu Aleksandra Mitrovića i dobio crveni karton u dubokoj nadoknadi vremena.

- Pričao sam sa Aleksandrom Mitrovićem posle utakmice. On mi je rekao da je duel bio fer. Hvala mu na tome, ali sudija Majk Din je drugačije video tu situaciju - napisao je na Tviteru češki reprezentativac posle meča.

Treba napomenuti da bi Aleksandar Mitrović što pre trebalo da se vrati u golgetersku formu jer nacionalni tim već za mesec i po dana, tačnije 24. marta, očekuje prvo kolo kvalifikacija za Mundijal u Kataru protiv Republike Irske.

Učinak Mitrovića u Fulamu kroz sezone:

2017/18.

Utakmica 20

Golova 12

2018/19.

Utakmica 39

Golova 11

2019/20.

Utakmica 41

Golova 26

2020/21.

Utakmica 20

Golova 3 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading