STATISTIKA NE LAŽE: Ovaj grad NAJLEPŠI JE NA SVETU! Odmah za njim sledi i gigant iz ISTE ZEMLJE

Autor:

Razonoda

19.09.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno je da je tek na 12. mestu prestonica Francuske Pariz koja je za ogroman broj putnika decenijama unazad najprivlačniji grad sveta

STATISTIKA NE LAŽE: Ovaj grad NAJLEPŠI JE NA SVETU! Odmah za njim sledi i gigant iz ISTE ZEMLJE

Foto: pixabay.com

Sajt World of statistics isključivo se bavi, kako mu i samo ime kaže, statističkim podacima i parametrima u odabiru nečega što je bolje, važnije ili lepše od ostalog.

Tako je ovih dana biran najlepši grad sveta. Prilikom odabira, sajt se vodio time kako je grad pozicioniran, kako su mu ulice i trgovi postavljeni, kakav mu je prilaz za turiste i koliko toga važnog ima da ponudi.

Ubedljivo najlepši grad na svetu je, prema svim tim parametrima – Venecija.

Venecija ima čak 83,3 odsto u ocenama lepote i privlačnosti, dok odmah za njom sa čak 82 posto sledi “večni grad” Rim.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Italijani imaju pravo da se osećaju važno jer je zaista neverovatno i prvi put se ikada u anketama došlo do takvog podatka da dva grada iz jedne države sveta po nečemu budu u samom vrhu.

Na trećem mestu je Barselona, a slede je Prag, Njujork, Atina, Budimpešta, Beč, Bordo i Milano.

Zanimljivo je da je “grad svetlosti” Pariz tek na 12. mestu!

Venecija je toliko popularna za turiste da planira da od sledeće godine uvede karte od pet evra za jednodnevne izlete kako bi pokušala da upravlja dolascima turista, saopštilo je gradsko veće.

Karta će biti uvedena probno u trajanju od 30 dana, a fokus će biti uglavnom na prolećnim praznicima i letnjim vikendima, kada je broj turista na vrhuncu. Svi posetioci stariji od 14 godina bi ga plaćali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading