FENOMENALNO! VOZAČI AUDIJA MOGU DA HVATAJU "ZELENI TALAS": Oslobodite se stresa u saobraćaju uz ovu revolucionarnu tehnologiju (VIDEO)

Autor:

Razonoda

23.01.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Audijeva tehnologija za detekciju semafora omogućava vam da uhvatite što više zelenih svetala

FENOMENALNO! VOZAČI AUDIJA MOGU DA HVATAJU "ZELENI TALAS": Oslobodite se stresa u saobraćaju uz ovu revolucionarnu tehnologiju (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/omardrives/


Vožnja kroz niz zelenih svetala jedno za drugim predstavlja vrhunac iskustva vožnje za većinu vozača. Sada, Audi ažurira svoju ugrađenu tehnologiju za čitanje semafora kako bi vam pomogao da uhvatite te mitske "zelene talase" sa većom preciznošću.

Audi naziva ovu novu funkciju "Green Light Optimized Speed Advisory" ili GLOSA, koja vozačima govori kako da prilagode brzinu kako bi minimizirali zaustavljanje na crvenom svetlu. Neki modeli Audi vozila iz 2017. i 2018. godine imaju ugrađenu tehnologiju vozilo-do-infrastrukture (V2I) koja im omogućava da primaju informacije iz centralizovanog sistema upravljanja saobraćajnim svetlima putem ugrađene 4G LTE mreže u vozilu. Ukratko, senzor ugrađen u semafor "komunicira" s automobilom i govori mu koliko vremena je preostalo pre nego što crveno svetlo postane zeleno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omar Rana (@omardrives)

 


Koristeći informacije o saobraćajnim signalima i trenutni položaj vozila, vlasnici Audi vozila sada će videti preporuku brzine prikazanu na ekranu iza volana. Rastojanje do zaustavljanja, brzinski limit za geografsko područje i vreme za određeni saobraćajni signal, koriste se kako bi se izračunala preporučena brzina prikazana vozaču.

Audi tvrdi da je funkcija GLOSA dizajnirana da pomogne u smanjenju stresa povezanog sa zaglavljenim saobraćajem.

Podaci istraživanja Fondacije AAA za bezbednost u saobraćaju pokazuju da prosečni američki vozač godišnje provede gotovo 300 sati za volanom, što je ekvivalentno sedam radnih nedelja od 40 sati u kancelariji. Pružanje vozačima dodatnih informacija, poput preporuka za optimizaciju brzine pri zelenom svetlu, može pomoći u smanjenju anksioznosti i poboljšanju udobnosti vozača tokom vremena provedenog za volanom.

Proizvođač automobila prvi put je ovu tehnologiju objavio 2016. godine u Las Vegasu, a od tada se proširila na 4.700 raskrsnica u više od desetak gradova, uključujući Dalas, Denver, Gejnzvil, Hjuston, Kansas Siti, Las Vegas, Los Anđeles, Njujork, Orlando, Feniks, Portland, San Francisko, Vašington i severna Viržinija.

Ovo je korak ka povezanom gradu o kojem neki drugi proizvođači automobila i kompanije govore kao putu napred. Iako to može biti vizija za dalju budućnost, sposobnost da vidite da li će se saobraćajno svetlo upaliti u zeleno za nekoliko sekundi čini se kao pogodnost koja je sada mnogo dostižnija.

Nadamo se da vlasnici Audi vozila neće zloupotrebiti moć koja dolazi sa mogućnošću predviđanja kada će se sva svetla upaliti u zeleno tako što će vožnjom neodgovorno ili ugrožavajući živote drugih vozača i pešaka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading