"TOLIKO SAM VRISNUO DA SU SE SVA SVETLA POPALILA": Igor Jurić u najbolnijoj ispovesti o danu kada je saznao da mu je ćerka mrtva

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj Tijane Jurić duboko je potresao Srbiju 2014. godine.

"TOLIKO SAM VRISNUO DA SU SE SVA SVETLA POPALILA": Igor Jurić u najbolnijoj ispovesti o danu kada je saznao da mu je ćerka mrtva

Foto: Youtube/ K1 Televizija

Prvi put u Srbiji je zbog nestale devojčice Danke Ilić aktiviran sistem "Pronađi me". Pre nekoliko godina Igor Jurić je bio običan građanin koji je uživao u danima provedenim sa porodicom, a onda ih je sve potresla velika tragedija. U Bajmoku 2014. godine preminula je njegova ćerka Tijana Jurić. Nedugo nakon toga, Jurić je počeo da se zalaže za sistem koji će se aktivirati svaki put kada neko dete nestane, uz određene smernice.

U emisiji "Preživeli" koja je emitovana na K1 televiziji, Jurić je govorio o trenucima kada je nestala njegova ćerka Tijana.

- Tu se vidi koliko je Tijana čedno dete i ta fotografija obišla je svet - rekao je na početku tada i prisetio se da je svirala violončelo i išla na folklor. Takođe, osnovan je festival "Glas anđela" koji je posvećen deci koja se bave tradicionalnom muzikom, a koju je Tijana volela.

- Kada se desilo to sa Tijanom čini mi se da Saška (starija sestra) nije bila svesna uopšte šta se desilo. Ona sada mnogo više pati i to svakim danom, mislim da joj sada sestrinska podrška mnogo nedostaje. Tijana je za nas bila kao bensedin, bila je ta koja je stalno gasila neke požare.

Foto: Printscreen/Pink

Igor Jurić je u ispovesti pričao o ćerki Tijani Jurić

- Kada je meni trebala podrška, takav je pristup imala da je znala da ti priđe, da te uteši i ohrabri. Taj osećaj odgovornosti koji ja danas imam je upravo zbog toga što je ona bila ogromna podrška kad je meni trebalo, a ja nisam bio tu kada je njoj trebala pomoć. I to je stvar, čini mi se za svakog roditelja koji na takav način izgubi dete, prati te dok si živ. To će biti do kraja mog života - priča i objašnjava kako su podneli saznanje da je Tijana preminula:

- Kada sam saznao da je nestala ja sam bio stub, jedini sam imao nadljudsku snagu da se borim. Svaku noć sam išao po ulicama Bajmoka i tražio prazne kuće i prevrtao, ulazio. Svaku noć sam se iskradao da vidim da slučajno nije sakrivena. Bodrio sam porodicu. Čak i taj zadnji dan kada su me pozvali i rekli da imaju nešto iz policije, bio sam siguran da je ona živa. Ne mogu da opišem taj osećaj, svi su bili zabrinuti, ja sam bio siguran da se vraća. Kada su me pozvali rekli da su budemo kod kuće, znao sam jer nas policija nikad nije zvala tokom noći. Međutim, to je bilo blizu ponoći i izašao sam napolje, čekao i onda sam bio siguran da stiže posle 13 dana. Imao sam pocepanu trenerku i onda sam brzo ušao da se presvučem da dočekam svoje dete kako dolikuje. Tu je bila kolona automobila koja je dolazila. Kada je izašao čovek koji je bio zamenik načelnika policije iz Subotice i kada mi je rekao da je pronađena, onda ti se svet sruši. To je jedan deo tebe koji nemaš više. Bio sam slomljen potpuno, toliko sam vrisnuo da su se popalila sva svetla u Bajmoku i za pet minuta je oko nas bilo stotina ljudi - ispričao je svoju tešku ispovest u emisiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading