KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, PA JE USLEDIO OGROMAN ŠOK: Život joj se okrenuo naglavačke zbog onoga što je našla unutra

Autor: N.J.

Lifestyle

16.04.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto rešenje nije mogla da nađe na Guglu, onda se za pomoć obratila grupi na Fejsbuku.

KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, PA JE USLEDIO OGROMAN ŠOK: Život joj se okrenuo naglavačke zbog onoga što je našla unutra

Foto: Unsplash/ Kateryna Hliznitsova

Čendler Lesesne Vest (29) iz SAD - a kupila je pre malo više od godinu dana odeću preko Interneta u vrednosti od 75 dolara (oko 70 evra). Među stvarima koje je kupila bila je torbica čija je cena 1 dolar, oko 110 dinara. Ona je gledala, i posle je sklonila pa nije ni razmišljala o torbici.

Krajem prošle godine ponovo je uzela pa je i zato razmišljala o njoj. Guglala je, ali ništa nije našla.  Zatim se za pomoć obratila članovima Fajsbuk grupe posvećene identifikaciji antikviteta i starinske odeće. Među njima bio je neko ko je prepoznao torbicu i otkrio da vredi pravo malo bogatstvo. Ona je mislila da će vredeti malo više od onoga koliko je platila, ali ne baš ovoliko.

Foto: pixabay.com

Žena nosi crvenu torbicu

- Mislila sam da će vredeti malo više od dolara koji sam dala za to, ali ne toliko. Otkrila sam da se radi o retkom vintidž Kartijer komadu, francuskoj svilenoj "art deko" večernjoj torbi iz 1920-ih, i da bi dragulji na kopči mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da je odnesem u zlataru na proveru - priseća se ona šta se desilo.

Istakla je da nije mogla ni da pronađe etiketu na njoj, ali je onda saznala da Kartijer stavlja etiketu na kopči. Poslušala je savete i torbicu je odnela zlataru, i saznala je da se radi o 12 dijamanata, a on je preporučio sledeći korak: "Kontaktirajte aukcijsku kuću“.

Ona je odabrala RAGO aukcije, a oni su je procenili do 4. 000 dolara. Aukciju su počeli sa 2. 000 dolara, a ponude su bile sve veće i veće, a kraj priče sve je iznenadio.

- Na kraju sam je prodala za 9. 450 dolara (oko 9. 500 evra) - kaže, a prenosi "Espreso".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading