"URIN MI JE BIO OVE BOJE, MISLIO SAM DA JE INFEKCIJA": Kada je stigla dijagnoza OPAKE BOLESTI, muškarac U NEVERICI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac kaže da mu je žena spasila život jer ga je naterala da ode kod doktora zbog zabrinjavajućih simptoma.

"URIN MI JE BIO OVE BOJE, MISLIO SAM DA JE INFEKCIJA": Kada je stigla dijagnoza OPAKE BOLESTI, muškarac U NEVERICI

Foto: Shutterstock

Glen Long, kome je dijagnostikovan karcionom mokraćne bešike 2019. godine, podržava kampanju "Be Earli Bird" kako bi istakao važnost provere neobičnih, upornih simptoma. Ovaj 48-godišnjak je priznao da bi stvari za njega mogle biti drugačije da njegova supruga Laura nije zakazala pregled.

Otac dvoje dece sada koristi svaku priliku da uživa u životu, nedavno je proslavio svoju srebrnu godišnjicu braka i čak šetao Vest Highland Vai-om sa prijateljima kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju za borbu protiv raka bešike. 

Kampanja koja je ciljana na osobe starije od 40 godina, naglašava činjenicu da lekari opšte prakse žele da znaju da li ljudi imaju neobične, uporne simptome, koji mogu uključivati neobjašnjivo krvarenje, kvržice, gubitak težine ili nešto što im se ne čini normalnim. Pošto se rak mokraćne bešike često vraća, Glen prati stanje na svaka tri meseca.

Foto: Shutterstock

Muškarcu je bio tamniji urin zbog čega ga je supruga naterala da ode na pregled

- Sećam se da sam primetio da mi je urin bio tamniji i kada sam upalio svetlo u toaletu je bilo krvi. Samo sam mislio da je u pitanju infekcija i nekako sam je odbacio, ali moja supruga Laura je rekla da to nije normalno i da moram odmah da odem na pregled. Čak i kada me je lekar opšte prakse uputio na ultrazvuk, ništa mi nije palo na pamet. Tada mi je bila potrebna fleksibilna cistoskopija koja je uključivala sićušnu kameru koja je ulazila u bešiku kroz uretru, što nije bilo najudobnije, ali nije bilo ni bolno. Kada mi je rečeno da konsultant treba da razgovara sa mnom, pomislio sam da vest možda nije sjajna. Jedino što sam čuo da je rekao je "tumor" i "rak". Posle toga ne mogu da se setim ničega, bilo je kao beli šum. Iskreno, mislio sam da je infekcija jer se nisam osećao bolesno i nisam bio umoran. Uspeli su da uklone ceo tumor što je bilo veliko olakšanje. Smatram se veoma srećnim što sam imao taj simptom i što sam uradio nešto po tom pitanju jer su stvari mogle da krenu sasvim drugačije. Iskreno mogu da kažem da je moj tretman bio skoro bezbolan i da sam imao sreće da nisam imao neželjenih efekata od hemoterapije - rekao je on, piše "Miror" i dodaje:

- Kada su mi rekli da se tumor vratio, osećao sam se sigurnije jer sam znao da su na pravom putu i ​​da je ponovo rano otkriven. Moje poslednje skeniranje je bilo jasno i ako sledeće bude jasno za nekoliko meseci, preći ću na godišnje skeniranje što će biti još jedan korak napred.

- Žena mi je verovatno spasila život. Znam da ne bih tako brzo organizovao taj pregled. Uradio bih uobičajeno i mislio da će sve biti u redu, ali sada znam važnost rane dijagnoze. Poznajete svoje telo i ako nešto nije u redu, zakažite pregled kod svog lekara opšte prakse. Ako se ispostavi da je rak, veoma je važno rano otkriti i oni mogu više da urade da ga leče - zaključuje on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading