I LEKARI SU BILI U ŠOKU NAKON ŠTO SU OVO IZVADILI IZ ŽENSKOG POLNOG ORGANA: Svi se pitaju kako je dospelo tu, čitav TIM ga 3 SATA VADIO

Autor:

Lifestyle

25.11.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su morali da urade bolnu proceduru.

I LEKARI SU BILI U ŠOKU NAKON ŠTO SU OVO IZVADILI IZ ŽENSKOG POLNOG ORGANA: Svi se pitaju kako je dospelo tu, čitav TIM ga 3 SATA VADIO

Foto: shutterstock

Rengden

Žena koja ima 27 godina hitno je prebačena u bolnicu nakon što se požalila na užasne bolove u stomaku. Nakon bola počela je i da povrća, potom je imala osećaj vrućine, a onda joj je bilo i hladno i tako danima. Potom su lekari otkrili šta je uzrok ženinog stanja.

Lekari su bili šokirani kada su pronašli ogroman "vaginalni kamen" kako vreba unutar karlice žene. Kad su ženu pregledali, pronašli si masivni vaginalni kamen veličine pomorandže.

Bili su prisiljeni da urade trosatnu proceduru koja uključuje lasere kako bi razbili kamen i uklonili ga. Snimak sa rendgena pokazao je ogromnu veličinu koja je zauzimala veliki deo karlice.

Časopis Urology Case Reports izveštavao je da vaginalni kamen nije toliko čest kod žena, ali se dešava kada se urin nakuplja u vagini. Urin tada počinje da stvara stvrdnute kristale koji nastavljaju da rastu. Ovo je često podstaknuto nelečenom bakterijskom infekcijom, kažu stručnjaci, a piše "Sun".

Foto: shutterstock

Žena imala vaginalni kamen

Češći tip takvog kamena je bubrežni - koji obično dobije više od jedne od 10 osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Međutim, vaginalni kamen nije čest - s manje od 100 slučajeva ikada prijavljenih u istoriji bolesti. Oni su češći kod ljudi koji su vezani za krevet (odnosno ne kreću se mnogo). Poslednji zabeležen slučaj žene sa vaginalnim kamenom je osoba koja je obolela i od cerebralne paralize. Odvezli su je u bolnicu s užasnim simptomima, kao i činjenicom da je jela manje nego inače i izgledala je bledo i letargično. Kada su je pregledali našli su okruglu masu u području karlice. Prvo su koristili laser, a onda i pincetu kako bi uklanjali komadiće. Stručnjaci veruju da je ženina cerebralna paraliza jedan od razloga zašto se pojavilo ovo stanje.

Rekli su da pacijentkinje s cerebralnom paralizom koje često dugo leže i imaju urinarnu inkontinenciju izložene su riziku od razvoja vaginalnog kamena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading