DEVOJKA SA "SLEPIM" POLNIM ORGANOM SE PORODILA! Rodila čudo od deteta "Bilo je tako neobično videti kako mi stomak raste sa jedne strane "

Autor: N.J.

Lifestyle

10.08.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena sa dve vagine iz Mađarske rodila je bebu koju nazivaju čudom.

DEVOJKA SA "SLEPIM" POLNIM ORGANOM SE PORODILA! Rodila čudo od deteta "Bilo je tako neobično videti kako mi stomak raste sa jedne strane "

Foto: Shutterstock

Adeli Vargi (28) je dijagnostikovan Herlin - Verner Vunderlifov sindrom. To je retko stanje koji povećava šanse da žena oboli od endometrioze ili postane neplodna. Ona se godinama borila da joj bude bolje, ali bolovi su bili nepodnošljivi.

- Od 14. godine imala sam jako bolne mesečnice i znala sam da nešto nije u redu - rekla je za Caters.

Posetila je nekoliko lekara u potrazi za odgovorima i često joj je postavljena pogrešna dijagnoza. Onda je saznala sa čime se bori.

- Imala sam pravilnu vaginu i slepu vaginu, kao i drugi grlić materice. Nije se moglo videti zbog moje slepe vagine, koja je bila puna menstrualne krvi.

Šta je slepa vagina?

Devojka je bila podvrgnuta operaciji vaginalnog septuma, kojom je izrezana rupa kako bi krv mogla da ističe iz slepe vagine, smanjujući njenu nepodnošljivu bol.

- Nakon toga, moje menstruacije bile su daleko podnošljivije, a rešila sam se bakterijske vaginalne infekcije koju sam imala godinama - ističe.

Foto: Unsplash/Jimmy Conover

Trudnica ima bolove

Iako je rešila svoj zdravstveni problem, suočila se sa drugim - ljubavnim. Želela je da pronađe partnetra koji će razumeti njeno zdravstveno stanje. Nakon tri godine, veza sa dečkom je prekinuta, a ona veruje da se to dogodilo zbog njegove zabrinutosti da neće moći da imaju decu. Nakon njega, upoznala je sadašnjeg supruga.

Posle dve godine borbe i negativnih testova za trudnoću, otkrili su da ima hronični endometritis - upalu sluznice materice - u obema matericama. Zbog toga suočavala se sa još većim bolovima.

- Imala sam bolove u leđima, a jedan dan bilo je toliko jako da sam mislila da imam bubrežni kamenac, pa su me hitno odveli na ultrazvuk - kaže i objašnjava da je u 28. godini saznala da ima jedan bubreg.

Pokušali su vantelesno da dobiju bebu i uspeli, a devojčica je rasla u levoj materici.

- Bilo je tako neobično videti kako mi stomak raste s jedne strane - nasmejala se.

Novopečena mama rodila je  devojčicu Alis u 36. nedelji carskim rezom jer je razvila preeklampsiju, ozbiljno stanje krvnog pritiska koje je često tokom trudnoće, piše "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading