EFEKAT DŽORDŽA KLUNIJA NAČISTO ZALUDEO ŽENE: Četiri razloga zašto dame ne mogu da odole muškarcima u četrdesetim godinama

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

15.04.2024

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je verovati brojnim anketama, muškarci koji su "prebacili" četrdesetu su prosto neodoljivi ženama, a za sve je "kriv" Džordž Kluni... sasvim logično.

EFEKAT DŽORDŽA KLUNIJA NAČISTO ZALUDEO ŽENE: Četiri razloga zašto dame ne mogu da odole muškarcima u četrdesetim godinama

Foto: Shutterstock

Iako je mladost ideal o kojem svi razmišljaju, u poslednjih nekoliko decenija se pristup godinama, drastično promenio i zreli i stabilni muškarci su sve više na ceni.

Uostalom, i žene priznaju da ih najviše privlače muškarci stariji od 40, a razlozi su prilično jednostavni i realni.

Kada imate 18, 19 godina maštate o tome kada ćete biti stariji... i imati bar 30 godina jer tada će vam se otvoriti sva vrata.

Sa druge strane, što smo stariji, sve češće razmišljamo o mladim danima i rado bismo se vratili u prošlost.

Ali to jednostavno ne ide tako u životu.

Međutim, ako ništa drugo, takozvani efekat Džordža Klunija je napravio revolucionarnu promenu u shvatanju mana ili prednosti određenih godina.

Eni Voldron, stručnjak za muško-ženske odnose, ukazuje na razloge zbog kojih žene privlače malo stariji muškarci: 

Zrelost

Kada se saberu godine, stečeno iskustvo i samopouzdanje, jasno zašto je zrelost na ceni.

Stabilnost

Do 40. rođendana većina muškaraca se već ostvarila u u karijeri ili privatnom životu. Zato odišu stabilnošćiu koja može da bude veoma privlačna.

Foto: Ap photo

Zašto su ženama neodoljivi stariji muškarci

Samopouzdanje

Sa dugogodišnjim iskustvom iza sebe, muškarci u 40-im godinama često poseduju samopouzdanje koje je suptilno i zadivljujuće, ne ukorenjeno u hrabrosti, već u istinskoj samouverenosti. I što je najvažnije, tačno znaju šta neće, a šta hoće.

Fizička privlačnost

Ne zaboravimo efekat Džordža Klunija. Sede su postale privlačne ženama. Inače, neodoljiva zrelost koju pojedini muškarci poseduju, nazvana je upravo po glumcu Džordžu Kluniju, koji kao da cveta što više stari i kosa mu postaje sve više seda - čini se da je svake godine sve više privlačniji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading