DIJANA IVKOVIĆ PRAVI NAJBOLJU PICU U SRBIJI: Otkrila je šta stavlja u TESTO da biste napravili kao njeno - saveti su zlata vredni!

Autor: N.J.

Lifestyle

11.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrila je cake.

DIJANA IVKOVIĆ PRAVI NAJBOLJU PICU U SRBIJI: Otkrila je šta stavlja u TESTO da biste napravili kao njeno - saveti su zlata vredni!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@BACKAPALANKAVESTI

Dijana Ivković dolazi iz Gajdobre, a radi u Novom Sadu. Još od malih nogu, ova ambiciozna devojka je osećala privlačnost prema svetu hrane i pića. Kako kaže, ta strast ju je vodila kroz život i na kraju je dovela do ostvarenja njenih profesionalnih ciljeva.

Nakon završetka školovanja, Dijana je odlučila da pruži svoje usluge u ugostiteljstvu u Novom Sadu. Tu je pronašla posao u jednoj piceriji i započela svoju karijeru. Kako ističe, rad u piceriji je bio pravo iskustvo za nju, jer je stekla neprocenjivo znanje o pripremi hrane, upravljanju kuhinjom i usluživanju gostiju.

Inače ona je osvojila nagradu za najboljeg pica majstora u Srbiji pre dve nedelje. Verujemo da bi mnogi voleli da znaju koja je njena tajna kada priprema popularno jelo. Pica je čest obrok koje srpske domaćice spremaju, a Dijana je uspela da u tome bude najbolja.

Foto: Photo Unsplash

Dijana Ivković pravi najbolju picu u Srbiji i deli svoje savete

- Igrom slučaja sam se prijavila. Dobila sam od svetskog prvaka, pica majstora, upustvo kako da se prijavim i rekao mi je da bi trebalo da se prijavim, i rekoh, što da ne, ajde, probaću, pokušaću, da vidim šta se tu dešava i eto, osvojila sam prvo mesto - rekla je ona.

Dijana je pobedila 40 takmičara.

- Ono što je mene možda izdvojilo od svih je originalnija receptura od ostalih. Sve pice koje sam pravila su bile drugačije i posebne na svoj način. Pica koja im se najviše dopala je pica kuće u mojoj peceriji, u pitanju je peperoni pica - rekla je ona za "Bačka Palanka vesti".

Dijana je otkrila kako da spremite picu.

- Moj savet je da se uvek pravi testo koje je više hlebno, zato što nijedno testo ne može ispasti kao u piceriji, zbog temperature peći. Možete zagrejati mermernu ploču i na njoj praviti picu. Uglavnom ide 60 odsto vode naspram brašna, najbolje je da koristite tip 400. Dodajte malo vode, šećera sa kvascem, vrlo malo soli i ulja - poručuje ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading