"MOGUĆE JE DA SU TELO MALE DANKE RASKOMADALI I ZAPALILI I ODNELI KILOMETRIMA DALEKO"! Forenzičar otkrio: Ovaj scenario je moguć!

Autor:

Hronika

18.04.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se potraga za telom deteta

"MOGUĆE JE DA SU TELO MALE DANKE RASKOMADALI I ZAPALILI I ODNELI KILOMETRIMA DALEKO"! Forenzičar otkrio: Ovaj scenario je moguć!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Danka Ilić (2) je ubijena 26. marta ove godine u Banjskom Polju, u zločinu koji je šokirao Srbiju. Osumnjičeni za ovaj užasan čin su radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50).

Dragijević je priznao ubistvo deteta u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Priznao je da je telo bacio na deponiju, ali je nakon dva dana promenio lokaciju koju nije želeo da otkrije. Srđan se nije izjašnjavao, odbio je da komunicira s advokatom i tražio je da se postupak vodi po službenoj dužnosti.

- Moje mišljenje je da su osumnjičeni nešto uradili sa telom devojčice. Da su je raskomadali ili zapalili, a delove odneli možda čak i 50, 60 kilometara dalje. Varaju se, ako misle da će dobiti manju kaznu jer nema tela. Dovoljan je i samo DNK deteta nađen u vozilu osumnjičenih da se osude na doživotne kazne zatvora. On je mišljenja da policija nakon ovog vremena teško može naći telo ubijene Danke - kaže za "Telegraf.rs" Časlav Ristić, forenzičar u penziji.

Kako navodi, jedina šansa da se nađe telo devojčice Danke Ilić jeste da osumnjičenima u zatvoru proradi savest.

- Iz mog dugogodišnjeg iskustva dešavalo se da osumnjičeni nakon nekog vremena provedenog u pritvoru osveste kod sebe šta su uradili i zatraže razgovor sa tužiocem kome bi otkrili šta su uradili sa telom. Nisu retke situacije da osumnjičenima proradi griža savest. Međutim, sećam se slučajeva da su osumnjičeni ćutali o telu 40 godina i da su tajnu odneli u grob - objašnjava Ristić.

Radoslav, otac Dejana Dragijevića, osumnjičen je za pomaganje prilikom uklanjanja tela. Pred tužilaštvom je odlučio da se brani ćutanjem. Pored njega, policija je uhapsila i Dejanovog brata zbog sumnje u pomaganje u zločinu, ali je on preminuo u pritvoru u Boru. Od 26. marta, stotine policajaca MUP-a detaljno pretražuju svaki kutak Banjskog Polja i okolnih sela u potrazi za telom male Danke Ilić. Gotovo svako mesto u Zlotu je bilo podvrgnuto policijskoj pretrazi. Nažalost, telo devojčice Danka Ilić još uvek nije pronađeno.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

20.04.2024 16:44

Alo kreteni, pazite šta pišete, ovo čitaju i njeni roditelji, krenite od sebe da neko o vašem nekom ovo isto napiše.