DEVET DANA POTRAGE ZA TELOM MALE DANKE! Slučaj koji je podigao Srbiju i svet na noge - šta sve do sad znamo?

Autor:

Hronika

13.04.2024

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danka je nestala 26. marta u Banjskom polju.

DEVET DANA POTRAGE ZA TELOM MALE DANKE! Slučaj koji je podigao Srbiju i svet na noge - šta sve do sad znamo?

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook

Ni nakon osam dana intenzivne potrage, telo male Danke Ilić (2) još uvek nije pronađeno. Policija nastavlja sa pažljivom istragom kako bi otkrila bilo kakve tragove. Osumnjičeni za njeno ubistvo, Dejan Dragijević, i dalje nije otkrio gde se tačno nalazi telo. Danke je nestala 26. marta, a dva dana kasnije Dejan Dragijević i drugoosumnjičeni Srđan Janković premestili su njeno telo sa divlje deponije, gde su ga prvobitno bacili nakon zločina.

Agonija se ne nazire kraju, posebno posle smrti Dalibora Dragijevića, brata prvoosumnjičenog, koji je zajedno sa ocem pomogao Dejanu da sakrije telo Danke Ilić. Dalibor je sahranjen u četvrtak, a juče ujutro, dan posle sahrane, na groblju se nalazi venac sa porukom: "Dragom sinu..." U potpisu stoje imena oca Radosava i brata Dejana, koji se nalaze u pritvoru od hapšenja i nisu prisustvovali sahrani.

Majka brani sinove: "Sve ime je namešteno"

Neko drugi je to napravio, pa je njemu smestio. Plašim se od milicije od svih, samo me slikaju. Bili su svi, izneli su svašta, sedam papira imam - rekla je Svetlana Dragijević nakon što je prvi put izašla iz kuće posle sahrane sina.

- Bili su svi, izneli su svašta, sedam papira imam. Motornu testeru su uzeli, bili su ovi u belim oidelima, uzimali briseve. Od 10 do pola tri ujutru su bili, ima sve u papirima, sve piše. Samo meni dušu da uzmem! Ne znam ništa, ništa ne znam! Bile su komšije na sahrani, a rodbina nije bila - besramno je pravdala svog sina Svetlana.

Nova lokacija za traženje

Banjsko polje je bilo ključno mesto u prvim danima potrage za Dankom Ilić. Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca spasilaca, neprekidno je tragao za devojčicom do kasno u noć. Oni su pregledali šumu i svaki pedalj Banjskog polja - od žbunja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahta.

Juče je pripadnici MUP pretraživali i selo Sumrakovac, koje je od sela Zlot udaljeno oko 13 kilometara. Od Zlota do Sumrakovca ima više mogućih ruta, uglavnom se radi o putevima za poljoprivrednu mehanizaciju, bez asfalta, sa tucanikom, a oko puta je šiblje. Dakle, reč je o veoma nepristupačnom terenu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading