EVO ŠTA BI SVE MAJKA DANKINOG UBICE MOGLA DA KAŽE U TUŽILAŠTVU! Advokat otkrio - ima pravo i da ćuti o svemu!

Autor:

Hronika

12.04.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac ima prava okrivljenog!

EVO ŠTA BI SVE MAJKA DANKINOG UBICE MOGLA DA KAŽE U TUŽILAŠTVU! Advokat otkrio - ima pravo i da ćuti o svemu!

Foto: ST/Dragan Kadić, Društvene mreže

Otac Dejana Dragijevića (50) uhapšen je u subotu zbog sumnje da je počinio krivično delo pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, dok bi njegova majka trebalo da bude ispitana u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u svojstvu svedoka o ubistvu devojčice Danke Ilić (2) za koje je osumnjičen njen sin. S obzirom da je ona majka jednog i supruga drugog osumnjičenog, ima pravo da odbije da svedoči.

- Ona je u ovom postupku takozvani privilegovani svedok i ona u tužilaštvu može da odbije da svedoči s obzirom na to da su joj osumnjičeni sin i suprug. Tužilac je dužan da je upozori i postavi pitanje da li želi da se koristi tim pravom ili će svedočiti - kaže za Kurir advokat Jugoslav Tintor i dodaje:

- Ako kaže da želi da svedoči i iznese svoja saznanja, ona to može učiniti, ali ona zakonski nije u obavezi.

Prema rečima advokata u slučaju oca su sasvim druge okolnosti i on ima ista prava kao i sin, jer je osumnjičen, samo za drugo krivično delo.

- Otac ima prava okrivljenog i to je sve. Ukoliko ima saznanja i želi da kaže on to može učiniti na saslušanju, a može i da iskoristi svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem - kaže Tintor.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora, gde je bila sa majkom Ivanom Ilić i godinu dana starijim bratom. Devojčica je, prema sumnjama, izašla iz dvorišta dok je majka odlazila do automobila, što je bio početak agonije.

Potraga za Dankom trajala je 10 dana, a 4. aprila uhapšeni su D. D. i njegov kolega S. J., koji se takođe sumnjiči za njeno ubistvo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading