ŠTA SVE ZNAMO O UBISTVU MALE DANKE? Zločin koji je potresao Srbiju i region: "Zašto ne kažu gde je telo da roditelji mogu da je sahrane"

Autor:

Hronika

12.04.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dankino telo traži se punih osam dana u okolini Bora.

ŠTA SVE ZNAMO O UBISTVU MALE DANKE? Zločin koji je potresao Srbiju i region: "Zašto ne kažu gde je telo da roditelji mogu da je sahrane"

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook

Policija već 17 dana radi na rasvetljavanju slučaja ubistva Danke Ilić (2) iz Bora. Devojčica je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a pretpostavlja se da je istog dana ubijena.

Nakon priznanja osumnjičenih radnika JKP "Vodovod" Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića za ubistvo deteta, policija detaljno pretražuje svaki deo Banjskog polja i okoline. Takođe, pretraženi su deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, ali telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Iako je telo jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet drugih dokaza koji bi mogli da dovedu Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, osumnjičene za ubistvo devojčice, do doživotne robije.

Šta znamo o zločinu u Banjskom polju?

  • Policija već danima pretražuje selo Zlot u potrazi za telom Danke Ilić.
  • Brat i otac osumnjičenog Dejana Dragijevića su privedeni u petak, 5. aprila.
  • Jedan od osumnjičenih je priznao zločin.
  • Dalibor Dragijević je uhapšen 6. aprila zajedno sa ocem Radoslavom, pod sumnjom da je pomogao bratu Dejanu da premesti telo ubijene Danke Ilić.
  • Osumnjičeni Dalibor je preminuo u Policijskoj upravi u Boru 7. aprila.
  • Ocu osumnjičenog za ubistvo određen je pritvor do 30 dana.
  • Direktor borskog Vodovoda je podneo ostavku.
  • Gradonačelnik Bora je najavio trodnevnu žalost.
  • Dalibor Dragijević (40) je sahranjen juče na groblju u selu Zlot.

Policija već danima pretražuje selo Zlot u potrazi za telom Danke Ilić. U petak, 5. aprila, privedeni su brat i otac osumnjičenog Dejana Dragijevića. Jedan od osumnjičenih je priznao zločin. Dalibor Dragijević je uhapšen 6. aprila zajedno sa ocem Radoslavom, pod sumnjom da je pomogao bratu Dejanu da premesti telo ubijene Danke Ilić. Osumnjičeni Dalibor je preminuo u Policijskoj upravi u Boru 7. aprila. 

Kao mogući svedoci u tužilaštvu pominju se Dejanova i Daliborova majka Svetlana, kao i otac Srđana Jankovića, Dušan Janković. I njegovu kuću u selu Luka, policija je detaljno pretražila.

Inače meštani sela Zlot i Luka ogorčeni su i šokirani ubistvom deteta i svi se pitaju samo jedno - zašto Dejan i Srđan, kao i Dejanov otac Rade, ne otkriju gde je telo premešteno, da bi roditelji dostojanstveno sahranili svoje dete.

BONUS VIDEO

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading