DANKINE UBICE KRIJU JOŠ NEŠTO! Stručnjaci o potrazi za telom: Poseban način ispitivanja doveo bi do rešenja misterije, evo šta je POTREBNO

Autor:

Hronika

11.04.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP "Vodovod" priznali su da su ubili Danku.

DANKINE UBICE KRIJU JOŠ NEŠTO! Stručnjaci o potrazi za telom: Poseban način ispitivanja doveo bi do rešenja misterije, evo šta je POTREBNO

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Danka Ilić, devojčica iz Bora, nestala je pre dve nedelje i od tada traje intenzivna potraga za njenim telom.

Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP "Vodovod" priznali su da su ubili Danku. Kako je jedan od njih priznao u tužilaštvu, devojčicu su usmrtili, a zatim su je bacili na deponiju. Sa deponije su je premestili na nepoznatu lokaciju i potraga za telom Danke Ilić traje do danas.

Poligraf otkrio sumnju

Poligrafista Nikola Novak otkrio je da su osumnjičeni pali na poligrafskom testu, što je ukazalo na to da nešto nije kako treba. Nakon što su uhvaćeni, osumnjičeni su pokušali da promene svoje priče, što dodatno baca senku sumnje na njihovo ponašanje i motive u ovom slučaju.

Foto: Društvene mreže

Srđan Janković

Pali su na poligrafu i stavljeni su na mere. Posle se čulo i ono što su pričali da su se izvukli. Testirani su i kada su uhvaćeni, pa su pričali različite priče - kaže poligrafista Novak, prenose Novosti.

Maja Jovanović, stručnjak za bezbednost dece, ističe da je gotovo nemoguće da osumnjičeni nisu primetili devojčicu pri brzini od 20 km/h. Ona takođe naglašava da postoji sumnja u dodatno prikrivanje tela, što ukazuje na postojanje još jednog pravca u ovom slučaju, koji je samo osumnjičenima poznat.

Foto: Facebook

Dejan Dragijević

- Njihovo postupanje pokazuje da su svesni i samog postupka i samog čina, lažnih izjava i svega onoga što prati slučaj. Sigurna sam da stručni tim može detektovati njihovu anomalnu istoriju, pre svega zbog šablona koji prati ceo ovaj slučaj - kaže Maja Jovanović.

Posebno ispitivanje dovelo bi do odgovora hoće li ikad biti nađeno telo Danke Ilić.

Ovo je još uvek svež slučaj. I još ukoliko je traumatičan, to se jako teško zaboravlja. Ta priča da su oni zaboravili gde su ostavili telo, mogu samo da sanjaju da je prodaju inspektorima - kaže Novak.

Ističe da bi poseban način ispitivanja osumnjičenih sigurno doveo do rešenja misterije, ali za to je potrebno da osumnjičeni sarađuju.

- Taj metod se zove Pik of tenžn test. Odličan je test i 99,9 posto je precizan. Postavljaju se pitanja o lokaciji na kojoj se telo nalazi, menjaju se lokacije tokom ispitivanja, i vidi se da li se reakcija ponavlja na nekoj lokaciji. Ako se to desi, tu nečeg ima. Ali preduslov je da ispitanik sarađuje - objašnjava Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading