POZNATO STANJE POVRĐENIH U LUČANIMA! Požar im spržio lica i ruke - dvoje završilo na intenzivnoj nezi!

Autor:

Hronika

08.02.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petoror ljudi je povređeno.

POZNATO STANJE POVRĐENIH U LUČANIMA! Požar im spržio lica i ruke - dvoje završilo na intenzivnoj nezi!

Foto: RINA

Izjavu iz Opšte bolnice u Čačku navodi da su svi pacijenti koji su povređeni u požaru u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, koji se dogodio juče, u stabilnom opštem stanju, javlja Blic.

Četiri pacijenta, koja su prvobitno bila primljena na odeljenje hirurgije, danas će biti otpuštena da nastave lečenje kod kuće, s dijagnozom lakih telesnih povreda.

Dvoje pacijenata, koji su bili primljeni u jedinicu intenzivne nege, nastaviće lečenje na odeljenju hirurgije.

Podsećamo, u vojnoj fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, došlo je do požara i eksplozije na jednom od pogona juče, rezultirajući povredama pet osoba, od kojih je jedna zadobila teške povrede. Veruje se da je požar započeo tokom proizvodnje jednobaznih baruta u fazi mešanja, pri samom završetku procesa.

Iz navedene fabrike su se povodom nesreće javno oglasili.

Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.Povređeno je petoro radnika od kojih niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak. Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe - navodi se u saopštenju preduzeća "MB NAMENSKA" AD Lučani.

Podsećamo, sredinom januara javnost je bila potrešena i zbog eksplozije koja se dogodila u fabrici "Trajal" u Kruševcu u kojoj je poginuo radnik Nikola Rašković (18), dok je pet odoba povređeno.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading