ŠOK SAZNANJE REPUBLIKE: Kosta Kecmanović pita kad će suđenje za masakr - jedva čeka da odgovara na optužbe, A VERUJE U NEVEROVATNU STVAR

Autor:

Hronika

26.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Znam da nisam odgovoran, ali pitaće me na suđenju ocu i majci da ponovim šta sam rekao kad su me saslušavali putem video linka. Želim da kažem sve šta imam kad odem u Palatu pravde , izjavio je zločinac.

ŠOK SAZNANJE REPUBLIKE: Kosta Kecmanović pita kad će suđenje za masakr - jedva čeka da odgovara na optužbe, A VERUJE U NEVEROVATNU STVAR

Foto: ST-N Pancic, privatna arhiva

Maloletni ubica sa Vračara, Kosta Kecmanović koji je 3. maja ubio devetoro đaka i školskog čuvara, a ranio petoro dece i nastavnicu istorije, pitao je u bolnici gde je smešten od masakra, kada će da bude suđenje jer je nestrpljiv da kaže sve šta ima. 

- U neverici smo ostali nas četvoro u sobi koliko nas je bilo u tom momentu. Kosta je pitao: " Zašto me ne zovu, kad će više to suđenje? Prošla je i Nova godina i svi praznici, a poziva nema. Znam da nemam dovoljno godina da mi sude, ali pitaće me na suđenju ocu i majci da ponovim šta sam rekao kad su me saslušavali putem video linka. Želim da kažem sve šta imam kad odem u Palatu pravde - otkrio je izvor Republike i prepričao kako se dečak ubica ponaša na veštačenju u Klinici za psihijatriju i neutrologiju za decu i omladinu i kako se lekari, osoblje i policija nose sa tim.

 Posebno se zgroze kada čuju da on smatra da će biti slobodan ili da će nesmetano da napusti zatvoreni prostor pošto je to nemoguće za osobu koja je izuzetno opasna po okolinu i nepredvidljiva u ponašanju, što je i bez rezultata veštačenja koji se iščekuju, svima od dana masakra jasno. 

- Uglavnom deluje skroz odsutno, ali povremeno"iskoči iz tog koleseka" sa neočekivanim konstatacijama, pitanjima i zahtevima. Doktori koji ga posmatraju veoma strpljivo i oprezno mu prilaze, ispitujući ga o svemu kao da govori o oubičajenim i očekivanim percepcijama, ma kako da ih njegove reakcije iznenade i šokiraju, ali kad pokušaju da dublje prodru i proniknu u njegove misli, on kao da se povuče - ispričao je naš sagovornik.

Inače, Kosta Kecmanović je do sada imao više nerazumnih zahteva. Tražio je određenu hranu, žaleći se na bolničku kuhinju i tamošnjeg frizera. Između ostalog je rekao da želi da vidi ujaka, sestru i psa, ali i da slavi Novu godinu kod kuće i da na vreme ode iz bolnice da bi imao vremena da kupi poklone. Pošto je shvatio da od toga nema ništa, onda je vičući tražio da mu donesu jelku i ukrase da okiti sobu. Dečak ubica je izrazio želju i da ide na skijanje na Alpe. 

Kosti Kecmanoviću se neće suditi, jer je krivično neodgovoran, s obzirom na to da je u trenutku masakra imao 13 godina, ali ya neyapamćeni zločin u odvom delu svetu, pred zakonom odgovara njegov otac Vladimir Kecmanović jer ga je obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodeći ga u više navrata u streljanu, iako to nije bilo primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao na bezbedan način, kako je to predviđeno zakonom. Istom optužnicom obuhvaćena je i dečakova majka Miljana Kecmanović zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja, jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri, odnosno na ispaljenoj čauri pronađenoj na mestu zločina u učionici osnovne škole "Vladislav Ribnikar". Suđenje je zakazano za 29. i 30. januar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Tanja

26.01.2024 22:00

Egocentrik,bezosećajan, besraman.... decu nam poubijao i kaže da zna da nije odgovoran najmlađi masovni ubica na svetu! Otac najmlađeg masovnog ubice na svetu se ne oseća odgovornim a njegovim oružjem od kuće donetim nam je decu poubijao.... Majku najmlađeg masovnog ubice na svetu ne zanima što naše dece nema,ona letos sa ćerkom krenula na more, renovira stan, besramno i dalje radi u prosveti.... Svi zajedno samo gledaju da izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje. A naše dece i čika Dragana nema...

Mile goljo, žikin drugar

27.01.2024 10:55

@Tanja - @Tanja, u London je preblizu, u Ameriku nece, ne primaju takve, nađii nove destinacije!

Imr

27.01.2024 15:22

@Mile goljo, žikin drugar - Bas si "duhovit" nema sta. Pravi goljo.

Mile goljo, žikin drugar

27.01.2024 23:32

@Imr - @Imr, ajde ti ozbiljni lovatoru, demantuj mileta golju!?? Ti znas gde ce Kecmanovici, kao i ova Tanja papiga!!??