KOSTI KECMANOVIĆU NIJE JASNO ZAŠTO GA SVI MRZE: Dečak-ubica očekivao da će postati heroj, a ne monstrum!

Autor:

Hronika

20.12.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović očekivao da će ga ljudi voleti.

KOSTI KECMANOVIĆU NIJE JASNO ZAŠTO GA SVI MRZE: Dečak-ubica očekivao da će postati heroj, a ne monstrum!

Foto: printscreen/Google Earth, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović (14) koji je sa samo 13 godina počinio nezapamćen masakr u osnovnoj školi na Vračaru i oduzeo živote nedužnoj deci i čuvaru škole, ni nakon skoro osam meseci od jezivog zločina ne razume šta je zapravo učinio.

Naime, kako saznajemo od izvora upoznatog sa slučajem, on ne smatra da je monstrum.

- Tužna je činjenica da dete koje ima samo 14 godina, a koje je pre nepunih osam meseci zavilo silne porodice u crno i dalje ne razume šta je zapravo uradilo! Više puta je pokazao hladnokrvnost i koliko ga ne pogađa to što roditelji, braća i sestre, kao i bake i deke venu bez svojih najmilijih - započinje priču izvor upoznat sa istragom. 

Osim toga, dečak monstrum je, kako je i ranije pisala Republika, likovao kada je čuo da je samo dan nakon njega, sličan zločin počinio i ubica Uroš Blažić u Mladenovcu koji je ubio devetoro nedužnih mladih bića.

- Sve je šokirala vest da osim Koste, postoji još jedan monstrum koji može tako nešto da učini, a upravo to je navelo dečaka-ubicu da razmišlja kako je heroj. Međutim, kada je shvatio da su on i Blažić omraženi u narodu, počeo je da se pita zašto je to tako. Nikome nije jasno da li je on stvarno mislio da će ga narod podržati, ali ovo je stvarno suludo - objasnio je izvor iz istrage. 

Podsećanja radi, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
aca

20.12.2023 13:56

Takav mozak je jednostavno neizleciv, ludost je jednog trenutka pomisliti da bi se promenio cak i da nekom ludaku padne na pamet da ga pusti na slobodu i da mu prethodno oprosti i zaboravi da je hladnokrvno oduzeo 10 nevinih zivota. I ovo sto uopste dise mu je cist poklon, trebalo je zavrsiti s njim 3. maja ispred skole.

Odgovori 12 8
covek

20.12.2023 17:07

ja se lunem da ce ovaj momak kad tad odgovarati za svoje postupke i to svojim zivotom