KOSTA STVARA OVE SLIKE, A EVO ŠTA TO GOVORI O NJEGOVOM PSIHOLOŠKOM PROFILU: Dečak oslikava HOROR dok boravi na Klinici - pogledajte uznemirujuću stvarnost masovnog ubice!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

18.12.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na papirima dominiraju škrabotine koje izazivaju teškoće u dešifrovanju.

KOSTA STVARA OVE SLIKE, A EVO ŠTA TO GOVORI O  NJEGOVOM PSIHOLOŠKOM PROFILU: Dečak oslikava HOROR dok boravi na Klinici - pogledajte uznemirujuću stvarnost masovnog ubice!

Foto: Profimedia, Facebook

Meseci su prošli od stravičnog masovnog ubistva koje je potreslo zemlju, a dečak-ubica Kosta Kecmanović, izvršilac tog zločina, i dalje boravi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu. Istraga vezana uz njegovu psihu, kako nezvanično saznajemo, dobija uvid u unutrašnji svet dečaka kroz crteže koje stvara u svojoj izolaciji.

Iako su posebna ograničenja na snazi u ustanovi, izvori bliski istrazi tvrde da Kosta ima pristup papiru koji koristi za crtanje, pružajući psiholozima jedan od retkih prozora u unutrašnji svet mladog ubice.

Izvor iz istrage deli da Kosta, iako ne crta svaki dan, kada to radi, stvara mračne slike na kojima nema traga pozitivnosti. Na papirima dominiraju škrabotine koje izazivaju teškoće u dešifrovanju.

- Ne crta prirodu, osmehe ili životinje. To su gotovo nerazumljivi crteži, tamni i neprijatni, često bez ikakvog konkretnog oblika. Ti crteži su ključni za psihologe da razumeju šta se odvija u umu ovog tinejdžera-ubice - navodi izvor iz istrage.

Dodatno, izvor otkriva da stručni tim stručnjaka izražava šok zbog Kostinog ponašanja, primetivši potpuni izostanak emocija i pokazivanje bilo kakvog kajanja. Crteži, iako teško razumljivi, postaju jedan od ključnih pokazatelja unutrašnjeg stanja mladića.

Foto: Facebook

- Kosta očigledno ima pomračenje uma, što se jasno manifestuje i u njegovim crtežima. Oni ne pokazuju ni trunku empatije ili pokajanja. Ovo je još jedan alarmantan pokazatelj da je mladić duboko pogođen i da osećaj kajanja izostaje - zaključuje izvor iz istrage.

Podsećamo da je Kosta Kecmanović, pre tragedije, delio jezive slike na društvenim mrežama, posebno na svom Fejsbuk i Instagram profilu. Fotografije poput zgužvanog papira na tepihu i fotošopirane slike sa zakrpljenim očima i zašivenim ustima sada postaju još jedan ključ u razumevanju dubine i ozbiljnosti njegovog pomračenja uma. Istraga nastavlja, a društvo pokušava da shvati šta je dovelo do ovako stravičnog čina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Coa

18.12.2023 20:38

Nadam se da bacaju u smece te gluposti, da sutra ne bude na ceni kod bolesnika slicnih njemu.

Cvetak

18.12.2023 22:59

Bliski izvor je za pijac sa babama!

ivana

20.12.2023 23:02

Pa naravno da ce crtezi biti " mracni" ako je malodobno dijete zatvoreno u cetiri zida nekoliko mjeseci, ako je samo, odvojeno od porodice i jer mu je tesko i zali zbog svega sto se dogodilo. Dijete je pametno i inteligentno i bio je izlozen vrsnjackom nasilju. Psiholozi to ne zele shvatiti i zadrzavaju ga u bolnici pod pritiskom javnosti.Duznost im je da pomognu djetetu jer je bio maltretiran u skoli.

Ivke

21.12.2023 15:29

@ivana - Ne riSe zivota ti, nije on nikakva zrtva nego zlo koje je iz cista mira masakrirao dece od 12 i 13 god i skolskog cuvara. Jedino za cim zali je njegov komfor i lukauzan zivot i to sgo nije pobio njih 30 nego 10