DOK JE REGION TRAŽIO MALU VANJU, LJUPČO BIO POLITIČKI AKTIVAN! Evo šta je objavljivao na Fejsbuku! (FOTO)

Autor:

Hronika

04.12.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljupčo Palevski bio je aktivan na društvenim mrežama dok je ceo region tražio malu Vanju.

DOK JE REGION TRAŽIO MALU VANJU, LJUPČO BIO POLITIČKI AKTIVAN! Evo šta je objavljivao na Fejsbuku! (FOTO)

Foto: Društvene mreže, Shutterstock, Profimedia

Na dan 1. decembra kada je, kako se sumnja, pobegao iz Severne Makedonije, Ljupčo Palevski, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vanje Gjorčevsku (14), objavio je poslednji post na Fejsbuku, na kojem je bio veoma aktivan.

Ceo region aktivno je tražio četrnaestogodišnjakinju,a u jednom trenutku se uključio i Interpol. Palevski je za to vreme objavljivao političke poruke sa nacionalističkim i antizapadnim sadržajem. Njegova poslednja objava bila je u petak, 1. decembra u 13.51.

U petak, kada se završavao samit OSCE u Skoplju, objavio je šest poruka na Fejsbuku u vezi sa politikom, prenosi Telma.

Republika

Foto: Društvene mreže

Objava

Osumnjičeni je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, objavio video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Samo dan nakon ubistva devojčice, održao je govor od sat i po u kome je govorio o pranju novca u Makedoniji. Istog dana objavljuje i 2,5-časovnu video debatu. Postoji i nekoliko drugih političkih objava.

Na dan kada je Vanja oteta i ubijena, nije objavio ništa na Fejsbuku.

22. novembra, kada je nestao ubijeni Panče Žežovski iz Velesa, Palevski je imao nekoliko političkih objava na svojoj Fejsbuk stranici.

Ni u jednom trenutku nije spomenuo nestale ljude za kojima je tragala cela Makedonija.

Umesto apela, objavljivao je svoje političke stavove, kao i stavove svog političkog pokreta "Desna".

Sa ovim pokretom su povezani i ostali osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Nakon jednonedeljne potrage, Tužilaštvo je u nedelju saopštilo da je pronađeno beživotno telo devojčice, kao i 74-godišnjeg muškarca. Oboje su ubijeni.

Za ubistva je osumnjičeno pet osoba, a sumnja se da je Palevski pobegao iz zemlje. On je bivši građevinski preduzetnik, a sada politički aktivista iz Skoplja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading