UHAPŠEN OTAC UBIJENE VANJE?! Policija istražuje njegovu umešanost u zločin

Autor:

Hronika

04.12.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac devojčice Vanje Gjorčevske (14) uhapšen je i biće zadržan u policijskoj stanici do sutra, a policija istražuje kakva je njegova umešanost u slučaj.

UHAPŠEN OTAC UBIJENE VANJE?! Policija istražuje njegovu umešanost u zločin

Foto: Facebook

Ovo je kasno sinoć saopštilo Tužilaštvo, ali više detalja najavljuje za sutrašnju konferenciju za novinare.

Do te konferencije za novinare biće poznato da li će biti zatražen pritvor, piše makedonski Faktor.

U tužilaštvu je potvrđeno da je priveden Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje Gjorčevske. Za sada mu nije određen pritvor, a saslušanje još traje. Podsećanja radi, otac je druga osoba koja je sada ubijenog Vanju prijavila kao nestala. Za sada nije poznato da li ima status osumnjičenog.

U saopštenju Tužilaštva se navodi:

- Posle obimnih mera i aktivnosti koje su preduzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas (03.12.2023.) u okolini Skoplja i u blizini Velesa pronađeno je beživotno telo maloletnog V.G., koji je prijavljen 27.11.2023. , pronađeno je i telo P.Ž.(74) iz Velesa, koji je prijavljen 24.11.2023. U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, jedno je van zemlje, a jedno lice trenutno se nalazi u policijskoj stanici. -

Prethodno je, u vezi sa krivičnim delima, pronađeno izgorelo vozilo marke Citroen, a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv „koristoljublje”. Takođe, iz sprovedenih operativnih mera, utvrđeno je da je maloletna V.G. vozilom odvedena ispred ulaza u stan, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading