SILOVAO I KLAO ŽENE! Upao u kuću Milene Radulović, pokušao da je zlostavlja, ona celu noć pričala sa njim i spasila se!

Autor:

Hronika

17.11.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački serijski ubica silovao je i ubijao žene, a onda sebi presudio u zatvoru.

SILOVAO I KLAO ŽENE! Upao u kuću Milene Radulović, pokušao da je zlostavlja, ona celu noć pričala sa njim i spasila se!

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/Svet na Kanalu A

Silvo Plut, slovenački serijski ubica je pre tačno 19 godina ubio Jasminu Đošić iz Aleksinca na svirep način.

Prethodno je u Srbiji bio deo nekoliko pljački, a tada, dvadesetpetogodišnju Jasminu je presreo na putu ka aleksinačkom rudniku. Iživljavao se nad njom, a onda joj prerezao vrat - telo joj je pronađeno iskasapljeno i unakaženo.

Inače, u Sloveniji je Plut silovao, ubio i raskomadao dve žene, a veruje se da je žrtava bilo više jer su neki ljudi iz njegovog bliskog okruženja misteriozno nestalo. Šta se sa njima dogodilo, nikada nije otkriveno, jer se Silvo Put, 2007. godine ubio u slovenačkom zatvoru.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/STRANGER

Silvo Plut, serijski ubica

Silvo Plut rođen je 1968. godine kod Novog Mesta i već u detinjstvu je pokazivao znake sadizma, jer je uživao u mučenju i kasapljenju životinja. Prvo ubistvo izvršio je 1990, kada je kod Novog Mesta masakrirao svoju školsku drugaricu Marjancu Matjašić.

Nesrećna devojka je krenula na posao, kada ju je Plut zaustavio i zamolio da ga poveze, što je ona i uradila, jer ga je poznavala i nije slutila da bi moglo bilo šta loše da se dogodi. Pokušao je da je siluje, ali pošto se oma branila, izbo ju je nožem, a njeno telo zatim odvezao do jezera gde joj je isekao dojke i delove butina i bacio ih u vodu.

Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je pušten na slobodu posle 13 godina, zbog dobrog vladanja. Neposredno po izlasku s robije, opljačkao je jednu poštu u Ljubljani zajedno sa Srđanom Živkovićem iz Aleksinca, sa kojim se sprijateljio u slovenačkom zatvoru. Pošto ga je radnik pošte Mirko Ulčar prepoznao i otkrio njegov identitet slovenačkoj policiji, Plut je sa Živkovićem pobegao u Srbiju, u Aleksinac.

Drugari iz zatvorske ćerlije su u Aleksincu nastavili sa razbojništvima sve do novembra 2004. godine, kada je Plut ubio Jasminu. On ju je odvukao dalje od puta gde se zverski iživljavao nad njom, ujedao je po grudima i stomaku, sekao telo i više puta izbo, a onda joj prerezao vrat.

Na mestu stravičnog zločina je ostavio kapu, koja je bila ključni dolaz protiv njega, jer je DNK analizom utvrđeno da je on izvršio zločin. Plutu je u aprilu 2007. godine suđeno u odsustvu i krivično veće Okružnog suda u Nišu ga je osudilo na 40 godina zatvora.

Plut je nakon ubistva Jasmine Đošić, pokušao da opljačka i ubije još jednu devojku u Aleksincu, ali je došlo do iznenadnog obrta. Naime, upao je u kuću Milene Radulović, počeo da je zlostavlja, ali je ona uspela da ga obuzda. Celu noć je razgovarala sa njim, a on je odlućio da je ostavi u životu i otišao.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/STRANGER

Jasmina Đošić

Nebojša Petković, policijski inspektor koji je 2004. vodio ovaj slučaj, kasnije je za medije rekao da ga je zapanjilo to što je Radulovićeva preživela susret sa Plutom.

- Četiri sata je bila sama sa serijskim ubicom i uspela da ostane živa, to je za nevericu. Mislim da se spasla samo zahvaljujući izuzetnoj inteligenciji i psihološkoj snazi. Nije mu pokazala strah, prkosila mu je, čak ga je navela da zajedno pričaju i puše. Ti opušci su nam kasnije dali DNK profil, koji je upoređen sa biološkim tragovima na kapi nađenoj pored tela Jasmine Đošić. Ispostavilo se da je reč o istom čoveku - objasnio je Petković i dodao da mu je Milena do najsitnijih detalja opisala napadača.

- Pošto je Milena pomenula i da je muškarac imao malo čudan akcenat, kontaktirali smo s kolegama iz Slovenije, poslali im sve podatke o ubici i potom dobili potvrdu da se radi o Silvu Plutu - ispričao je Petković.

Plut je u međuvremenu pobegao u Sloveniju, a njegovom prijatelju Srđanu Živkoviću iz Aleksinca od tada se gubi svaki trag.

Nakon povratka u Sloveniju, Silvo Plut je odlučio da se osveti Mirku Ulčaru što ga je ocinkario za pljačku pošte u Ljubljani tri godine ranije. 24. februara 2006. upao je u kuću Ulčarevih, Mirka je vezao, a njegovu ženu Ljubicu silovao, pa je iskasapio nožem i zaklao. Mirko je uspeo da se oslobodi i pobegne, a Plut je ubrzo zatim uhapšen i osuđen na 30 godina zatvora za monstruozno ubistvo Ljubice Ulčar.

Sledeće 2007. godine Plut je ostavio oproštajnu poruku upravniku zatvora u kome ga moli da ga sahrane sa Biblijom, a zatim je popio šaku lekova za smirenje i umro. Njegovo telo rodbina nije htela da preuzme, pa je kremiran o trošku države.

Porodica ubica

Bojan Plu, Silvov rođak, takođe je ubica. On je 1986. godine u maju, bio na odsluženju vojnog roka u Ljubljani, kada je provalio u oružarnicu kasarne i ukrao jurišnu pušku i pripadajuću municiju. Iz kasarne je zatim pobegao, a tokom bekstva je ukrao više automobila i ubio dvojicu policajaca. Izvršio je samoubistvo kada mu je policija ušla u trag, a pre toga je na pušci da mu u glavi bruji i da policajce nije hteo da ubije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading