UROŠU BLAŽIĆU PRODUŽEN PRITVOR! Masovni ubica iz Mladenovca sa polovinom porodice ostaje IZA REŠETAKA - optužnica je napisana na 210 strana! (FOTO)

Autor:

Hronika

17.11.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je trajala pet i po meseci, a sprovedena su brojna saslušanja i veštačenja.

UROŠU BLAŽIĆU PRODUŽEN PRITVOR! Masovni ubica iz Mladenovca sa polovinom porodice ostaje IZA REŠETAKA - optužnica je napisana na 210 strana! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

Urošu Blažić (21) iz sela Dubona kod Mladenovca produžen je pritvor za još 30 dana, saznaje Kurir. Viši sud u Smederevu produžio je pritvor i njegovom ocu Radiši B., ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Bojanu G. koji su optuženi za masakr koji se dogodio 4. maja, kada je Uroš B. ubio devet osoba i ranio njih 12.

- Viši sud u Smederevu osim Urošu B. produžio je pritvor i njegovom ocu Radiši B., kao i njegovom ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Bojanu G. koji su optužnicom koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Smederevu obuhvaćeni ovim predmetom - piše Kurir.


Optužnica je podignuta protiv Uroša B. prošlog meseca, a preti mu maksimalna kazna zatvora do 20 godina. U trenutku izvršenja krivičnog dela, Uroš B. nije imao napunjenih 21 godinu, što se uzima u obzir prilikom određivanja kazne.

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

 

Uroš B. je kobne večeri uzeo oružje iz svoje vikendice, koje je inače pripadalo njegovom ocu, i svesno krenuo u krvavi pohod. Kako se saznaje, masakr je planirao i unapred je znao svaki svoj sledeći korak. Međutim, prema rečima izvora, Uroš B. nije imao konkretan motiv za ovaj zločin. Istraga nije uspela da utvrdi šta ga je navelo na ovaj čin, a ni sam optuženi nije mogao jasno da objasni svoj postupak.

- Istraga nije došla do motiva. Jednostavno, Uroš B. nije imao konkretan motiv za zlo koje je posejao. Sa žrtvama nije bio u zavadi, on sa njima nije imao ranije problema, nije želeo da se njima lično osveti. Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da Uroš B. nije duševno oboleo i da je u trenutku zločina bio uračunljiv. I on sam tokom saslušanja nije mogao jasno da opredeli motiv. On je ispričao "da su meštani sela loše govorili o njemu i njegovoj porodici, da su ih omoalovažavali", ali nije mogao da kaže ko je konkretno pričao i šta konkretno. Tako da, po svemu sudeći, Uroš B. je ubio tolike ljude bukvalno bez ikakvog razloga. On je pucao samo da bi ubio, nije mu bilo važno koga ubija - pisano je ranije. 

Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da Uroš B. nije duševno oboleo i da je u trenutku zločina bio uračunljiv. Iako je masakr planirao, nije ciljano birao svoje žrtve. Nažalost, žrtve su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a da je bilo ko drugi bio na tim mestima, Uroš B. bi i njega ubio.

Istraga je trajala pet i po meseci, a sprovedena su brojna saslušanja i veštačenja. Optužnica je napisana na 210 strana, što govori o temeljnosti istražnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading