JAKA DETONACIJA U LEPOSAVIĆU! Zapaljen automobil potpredsednice opštine!

Autor:

Hronika

14.11.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinji D. M. zapaljen je noćas auto u Leposaviću, ali on nije izgoreo u potpunosti.

JAKA DETONACIJA U LEPOSAVIĆU! Zapaljen automobil potpredsednice opštine!

Foto: Republika

Najnovija vest

Sinoć je u Leposaviću izbio požar na automobilu vlasnice D. M., ali na sreću nije došlo do potpunog uništenja vozila. Portal "KoSSev" saznaje da je u pitanju potpredsednica opštine koja je bila meta ovog napada.

Kako je potvrdio zamenik komandira "kosovske policije" Veton Eljšani, požar je najverovatnije podmetnut, ali se ne radi o tablicama kao mogućem uzroku. Istraga je u toku, a za sada se zna samo da je automobil pretrpeo manju materijalnu štetu, procenjenu na nekoliko stotina evra.

Ovo nije prvi slučaj paljenja vozila na severu Kosova. Od 2014. godine, u sredinama u kojima žive Srbi, zapaljeno je najmanje 79 automobila. Pored ovog slučaja, tokom oktobarskih nemira 2021. godine, zabeležen je i slučaj bacanja bombe na jedno vozilo. U aprilu ove godine, za samo nedelju dana, izgorelo je više od deset putničkih vozila.

Prethodnog meseca, takođe u Leposaviću, zapaljeno je jedno vozilo u dvorištu kuće vlasnika, dok je početkom septembra u Bošnjačkoj izgoreo "Yugo" beogradskih tablica.

Ovi incidenti samo su deo dugogodišnjeg nasilja i napada na imovinu Srba na Kosovu. Iako je ovaj put automobil pretrpeo samo manju štetu, ostaje pitanje kada će se ovo nasilje zaustaviti i kada će se bezbednost i sigurnost Srba na Kosovu zaista obezbediti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading