RAZOTKRIVENI ŠOKANTNI DETALJI U VEZI AFERE "TUNEL": Nova saznanja otkrivaju kako je tekao PAKLENI PLAN - posle saslušanja ova četiri svedoka sve je jasnije!

Autor:

Hronika

05.11.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Službenice suda opisale su kako je otkriveno da je depo obijen i da je prokopan tunel do tog skladišta zaplenjenih stvari, kao i dokaza iz predmeta koji se vode pred Višim sudom.

RAZOTKRIVENI ŠOKANTNI DETALJI U VEZI AFERE "TUNEL": Nova saznanja otkrivaju kako je tekao PAKLENI PLAN - posle saslušanja ova četiri svedoka sve je jasnije!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Kopači tunela

U nastavku istrage u predmetu "Tunel", u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici saslušana su četiri svedoka.

Naime, u pitanju su dve službenice zaposlene u Višem sudu u Podgorici, do čijeg depoa je prokopan tunel, vlasnik kombija koji su koristili osumnjičeni, a koji je kasnije pronađen u mestu Botun, i taksista koji je prevozio jednog od osumnjičenih, piše „Dan“.

Službenice suda, prema nezvaničnim informacijama, opisale su kako je otkriveno da je depo obijen i da je prokopan tunel do tog skladišta zaplenjenih stvari, kao i dokaza iz predmeta koji se vode pred Višim sudom.

One su navele da je jedan od zaposlenih u sudu spornog dana video otvorena vrata od prostorije depoa i unutra razbacane predmete. To mu je bilo čudno, pa je obavestio nadležne iz suda. Odmah je bilo jasno da se radi o obijanju depoa, o čemu su obavešteni policija i tužilaštvo.

Policija je izašla na lice mesta, a nakon toga je počeo popis, kako bi se utvrdilo šta od dokaza iz depoa nedostaje. Dok su radile popis, jedna od radnica se požalila da joj je hladno i da joj smeta promaja. To je drugima bilo sumnjivo, budući da na prostoriji depoa nema prozora ni drugih ulaza.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

 

Onda su počeli da pomeraju police sa predmetima kako bi utvrdili šta se dešava. Tada je otkrivena rupa u zidu, odnosno tunel koji je prokopan od stana iz obližnje zgrade.

Iskaz je dao i muškarac iz Nikšića, koji je prodao kombi koji su osumnjičeni koristili, a koji je policija naknadno pronašla u mestu Botun.

On nije znao po imenima osumnjičnjih da prepozna lice kojem je prodao vozilo.

Kada su mu pokazane fotografije svih osumnjičenih, za jednu osobu, državljanina Srbije koji je u bekstvu, nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da li je on ta osoba.

Saslušan je i taksista koji je jednog od osumnjičenih prevezao do Bijelog Polja.

Naredbom o sprovođenju istrage, kao osumnjičeni da su učestvovali u kopanju tunela, obuhvaćeni su Lozničani Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, koji su i dalje u bekstvu, i njihov sugrađanin Vladimir Erić, koji je uhapšen u Švedskoj i čeka se odgovor o njegovom eventualnom izručenju Crnoj Gori.

Iza spuških zidina trenutno se nalaze osumnjičeni Predrag Mirotić, Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić.

Osumnjičeni su nakon hapšenja negirali krivicu. Naredbom je obuhvaćeno i više osoba na čijoj identifikaciji istražitelji rade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading