UHAPŠENA KRIMINALNA BANDA SRBA U NEMAČKOJ! EKSPLOATISALI I MALOLETNE! Zaradili 400.000 EVRA - pretreseno pet imanja, neki se još uvek kriju!

Autor:

Hronika

04.11.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupna šteta koju su nanijeli procenjuje se na najmanje 370.000 evra.

UHAPŠENA KRIMINALNA BANDA SRBA U NEMAČKOJ! EKSPLOATISALI I MALOLETNE! Zaradili 400.000 EVRA - pretreseno pet imanja, neki se još uvek kriju!

Foto: Shutterstock

Grupa Srba, sa članovima starosti od 18 do 51 godinu, nedavno je uhapšena u Nemačkoj zbog serije krađa alata i metala. Istražna grupa specijalno formirana za ovu svrhu radila je na slučaju od 2. septembra u okrugu Hesen.

Policija je otkrila da je ova kriminalna grupa postojala već duže vreme i da su vršili provale u različitim delovima Nemačke, uključujući Donju Saksoniju, Šlezvig-Holštajn i Hamburg. Njihova pljačka obuhvatala je krađu bakra, drugih metala i alata, što je služilo kao izvor prihoda za članove bande.

Ukupna šteta koju su nanijeli procenjuje se na najmanje 370.000 evra.

Rano u sredu ujutru, istovremeno su izvršeni pretresi na pet različitih imanja u gradovima Bukstehude, Himelpforten i Hemuru. U skladu sa zahtevom javnog tužilaštva, izdati su nalozi za hapšenje četvorice glavnih osumnjičenih u okviru pretkrivičnog postupka.

Pritvor je određen i petom optuženom, a svi optuženi su smešteni u pritvorske jedinice u Donjoj Saksoniji. Jedini maloletni član grupe, osamnaestogodišnji mladić, pušten je iz pritvora nakon sprovedenog ispitivanja, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

U petak su izvršeni dodatni pretresi, ovoga puta na jednom objektu u Hamburgu, gde su pronađeni mnogi dokazi, uključujući delove ukradene robe. Policijska istraga se nastavlja, s obzirom na sumnju da bi moglo biti još počinilaca u ovoj kriminalnoj grupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading