BRAT UROŠA BLAŽIĆA VEŠTAČEN U SPECIJALNOJ ZATVORSKOJ BOLNICI: Evo šta je tim lekara otkrio!

Autor:

Hronika

31.10.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Produžen pritvor bratu od ujaka Uroša Blažića.

BRAT UROŠA BLAŽIĆA VEŠTAČEN U SPECIJALNOJ ZATVORSKOJ BOLNICI: Evo šta je tim lekara otkrio!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Brat od ujaka Uroša Blažića, inače optuženog da je ubio 9, a ranio 12 osoba, Boris G. (19) iz Kragujevca, bio je na veštačenju u Specijanoj zatvorskoj bolnici u Beogradu kako bi se utvrdila njegova zrelost s obzirom na to da je u avgustu 2022. godine postao punoletan.

Tim lekara je doneo odluku da i psihički i fizički odgovara uzrastu u kom se nalazi kao i da je bio sposoban da shvati ozbiljnost krivičnog dela koje je učinio, prenosi Telegraf.

Njemu je nakon veštačenja produžen pritvor do 30 dana, a Više javno tužilaštvo u Smederevu za njega je tražilo zatvorsku kaznu od šest godina.

Republika

Foto: MUP Srbije

Uroša Blažić, hapšenje

Podsetimo, Goran i Boris G. optuženi su zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Uhapšeni su nakon što je Uroš Blažić uhapšen, kada je iza rešetaka završio i njegov otac Radiša.

Boris G. je tada uhapšen u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljena lica.

Zbog istog dela, uhapšen je i Urošev ujak, Goran G. (49).

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroša Blažić, izvršio masovno ubistvo u Mladenovcu

Okrivljeni Uroš Blažić u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega, njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.

Kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, kao jedinstvenu maksimalnu kaznu za oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret, tužilaštvo je predložilo da se izrekne i njegovom ocu okrivljenom Radiši Blažiću.

Za optužene Gorana i Borisa G. tužilaštvo je stavilo predlog da budu osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 6 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading