SRPSKI SAJBER EL ČAPO PAO U AUSTRIJI! Milomira iz Smederevske Palanke jurio i FBI, a evo kako je zgrnuo MILIONE na internetu!

Autor:

Hronika

14.10.2023

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milomir Desnica (33) iz Smederevske Palanke, koji je uhapšen u Austriji zbog sumnje da je kao administrator sajta "Monopoly" na darknetu zaradio 18 miliona dolara prodajom droge, izručen je Americi po poternici Odeljenja FBI za sajber kriminal.

SRPSKI SAJBER EL ČAPO PAO U AUSTRIJI! Milomira iz Smederevske Palanke jurio i FBI, a evo kako je zgrnuo MILIONE na internetu!

Foto: Shutterstock

Protiv njega je podignuta optužnica, a nedavno je započeo postupak zbog više krivičnih dela.

Prema informacijama "Blica", Desnici preti doživotna kazna zatvora zbog njegove uloge kao administratora sajta "Monopoly," koji je funkcionisao kao platforma za trgovinu drogom. Na ovom sajtu, koji je predstavljao svojevrsnu digitalnu pijacu za drogu, uhapšeno je još 287 osoba pod sumnjom da su bili uključeni u prodaju ili kupovinu narkotika.

Europol i FBI su u saradnji sa policijama devet zemalja pokrenuli akciju "SpecTor," koja je dovela do hapšenja ovih osoba i zatvaranja ilegalne darknet pijace "Monopoly." Tokom ove akcije, zaplenjeno je preko 53,4 miliona dolara u gotovini i kriptovalutama, 117 komada raznog oružja, više od 258 kilograma amfetamina, 43 kilograma kokaina, 43 kilograma MDMA, preko 10 kilograma LSD-a i ekstazija.

Desnica je optužen da je učestvovao u zaveri i udruživanju s namerom prodaje i distribucije droge, što može rezultirati doživotnom zatvorskom kaznom, kao i za pranje novca, za koje mu preti maksimalno 20 godina zatvora. Takođe, predviđene su i novčane kazne za ova krivična dela.

Prema informacijama, Desnica je svoje prihode iz ove ilegalne aktivnosti naplaćivao pretežno u kriptovalutama, a te kriptovalute je zatim menjao za gotovinu u Srbiji. Sva njegova imovina je sada zaplenjena do završetka krivičnog postupka.

Otkrivanje Desnicinog lanca prodaje droge izvršeno je putem analize servera i foruma koji su održavali sajt "Monopoly." FBI je zajedno sa partnerima iz Nemačke i Finske 2021. godine otkrio ove servere i analizirao detaljne podatke o prodaji narkotika, transakcijama sa kriptovalutama i komunikaciji među korisnicima sajta. Kroz ovu analizu, Desnica je identifikovan kao glavni administrator sajta "Monopoly." Važno je napomenuti da je Desnica, osim menjanja kriptovaluta za novac, poslovao u Austriji, dok u Srbiji nije počinio druga krivična dela.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading