BRAT OLIVERA IVANOVIĆA STREPI: Nekome je moj brat mnogo zasmetao, voleo bih da znam kome

Autor: Novosti, Republika

Hronika

25.02.2018

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" podelio je svoje strepnje o istrazi ubistva brata Olivera Ivanovića, posle četrdesetodnevnog pomena na Novom groblju u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića

- Teško je reći ko je ubio mog brata Olivera Ivanovića. Razmišljam o tome u trenucima kad glava može da bude prisebna i razumna. Mnogi su mogli da imaju razlog za to. Nekome je mnogo zasmetao. I, njegova priča se završila tragično. Želim, ali sam skeptik, da istraga doživi takav epilog da ubice ugledaju lice pravde. Ali, nas ne izveštavaju kako napreduje potraga za zločincima. Nemaju obavezu. Ipak, voleo bih da imam tu informaciju.

Na četrdesetodnevnom pomenu Oliveru Ivanoviću uz njegove najmilije, stariju decu, udovicu Milenu, brata Miroslava i sestru Natašu, bili su mnogobrojni rođaci, prijatelji, saradnici. Mali Bogdan, najmlađi Ivanovićev sin, nije bio prisutan.

- Evo, 40 dana je prošlo otkako je Oliver otputovao Gospodu, mi se molimo, verujemo i znamo dušom i srcem svojim da je živeo čestito i pravedno - iskreno, a dirljivo, govorio je arhimandrit Sava (Janjić), iguman Visokih Dečana, koji je sa protojerejem Stojadinom Pavlovićem, urednikom televizije Hram, služio opelo.

- Nikad ga nećemo zaboraviti. Nama, koji živimo na Kosovu i Metohiji, već mnogo nedostaje. Tek kad čovek ode, vidimo koliko smo izgubili. A, izgubili smo velikog čoveka, velikog Srbina, dobrog oca. Čoveka koji je u najteže vreme pomogao i spasao svoj narod u severnoj Mitrovici. Kad su nestajali Srbi, kad su gorele crkve i manastiri. Za Olivera nikad nije bilo severnog, ni južnog Kosova. Za njega su bili ljudi o kojima je brinuo i svetinje koje su mu mnogo značile. Izgubili smo dobrog čoveka, oca, prijatelja, koji je spasavao narod na Kosovu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading